You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

18
oct.
18
oct.

PERI la BAU 2017

18 oct. 2016


PERI se focusează pe micile companii și pe comerț la BAU 2017

Ce poate oferi unul dintre cei mai mari producători de cofraje și eșafodaje unor companii de construcții mici, unor meșteri sau chiar unor intreprinderi de construcții? Destul de multe, după cum s-a dovedit - vedeți gama de opțiuni pe care PERI le prezintă la BAU 2017. Asemenea companii pot profita de produsele inovative, de serviciile de suport și de experiența câștigată din marile proiecte la care am participat. 

Datorită numeroaselor proiecte de construcții și de infrastructură de mari dimensiuni și cu cerințe din cele mai exigente, PERI este extrem de bine cunoscut și se bucură de o mare reputație în domeniul cofrajelor și eșafodajelor, iar experiența acumulată poate fi ușor transferată către șantierele de mici dimensiuni sau în aplicațiile specifice micilor meșteri - betonarea fundațiilor, a zidurilor de sprijin sau activități conexe, spre exemplu, în sectoarele de grădinărit și peisagistică. Platformele și schela de lucru sunt necesare în multe domenii, precum și în industriile conexe construcțiilor. 

Portofoliu extins de produse - de la popi la sisteme de schelă, de la cofraje la diverse accesorii 

De dimensiuni mai mici, mai flexibile, mai ușor de manevrat și, prin urmare, având o utilizare mai eficientă în mai multe aplicații - PERI prezintă cele mai recente inovații în tehnologia cofrajelor și schelelor la BAU 2017, târg care va fi de interes în mod special pentru companiile mici.  Sistemul de schelă de fațadă inovativ PERI UP Easy și cofrajul foarte ușor PERI DUO, realizat din tehnopolimeri armați cu fibre, vor fi prezentate în cadrul expoziției pentru a demonstra exact modul în care departamentul de dezvoltare PERI a pus în aplicare aceste obiective.

Performanța inovației de la PERI în ceea ce privește schela de fațadă PERI UP Easy, care este unul din punctele de interes al standului demonstrativ, este în mod clar plasată în prim-plan. Greutatea redusă, un număr redus de componente și asamblarea simplă și ușoară sunt câteva aspecte ale acestui nou tip de schelă cu cadre. Nivelul ridicat al siguranței în muncă pe care îl asigură, datorită montajului în avans al parapetului de protecție, arată un alt aspect important al sistemului de schelă, procedură în curs de autorizare.  

O altă preocupare importantă la standul expozițional PERI este cofrajul universal ușor DUO, cofraj pentru pereți, planșee, stâlpi și fundații, realizat dintr-un nou polimer tehnic. Panourile sunt deosebit de ușoare și, prin urmare, ușor de manipulat atât pe șantier cât și la sol. Elementele de îmbinare sunt realizate din același tehnopolimer, asamblarea realizându-se în câțiva pași. Chiar și cei mai puțin experimentați utilizatori pot învăța rapid cum se manevrează cofrajul, după o scurtă demonstrație.  

Cea de-a treia țintă pentru PERI la BAU 2017 este reprezentată de componente precum: foi cofrante, grinzi de cofraj, popi, colțare pentru închiderea cofrajului de planșeu și laterale grinzi și alte accesorii. Pe scurt, PERI va prezenta o gamă largă de materiale și echipamente pentru operații de lucru standard și pentru proiecte de construcții mici.   

Nu în ultimul rând, PERI asigură suport clienților săi, organizând instructaje pentru utilizatori, cu sfaturi bazate pe cunoștințele dobândite, precum și cu servicii de proiectare. La stand, vizitatorii pot afla mai multe informații despre întreg spectrul de servicii PERI.  


 

Noua generație de schelă de lucru pentru fațadă 

PERI UP Easy* aduce noi principii de proiectare în industria de schelă

Viteza mare de asamblare în condiții de siguranță și nu în ultimul rând, operațiuni de lucru rapide, datorită unui întreg pachet de caracteristici constructive, combinate cu greutatea redusă, mulțumită oțelului de înaltă rezistență, schela de lucru pentru fațadă PERI UP Easy nu se mai ghidează după principiile utilizate până acum în industria schelelor, ci arată un grad înalt de inovație.

PERI UP Easy arată cât de mult potențial pentru inovație există în sistemele de schelă pentru fațade. La BAU 2017, PERI pune la dispoziția vizitatorilor posibilitatea de a face o introspecție asupra caracteristicilor sistemului ce urmează a fi introdus pe piață - autorizația de construcție a fost solicitată și este în curs de evaluare. Numărul mare de îmbunătățiri de detaliu și noile soluții constructive merită efortul dvs de a privi noul sistem mai îndeaproape. 

Noduri de schelă pentru maxim de versatilitate la îmbinare 

Un criteriu important pentru performanțe operaționale eficiente ale unui sistem de schelă este reprezentat de tehnica și elementele de îmbinare. Pentru PERI UP Easy, PERI a integrat noduri de tip rozetă direct pe cadrul T. Astfel, componente precum barele orizontale, barele de podină și consolele pot fi direct atașate, fără a fi nevoie de cuplaje sau alte componente suplimentare; de exemplu, chiar și la schimbarea direcției de asamblare și la îmbinarea cu unități de scară. 

Barele orizontale PERI UP, consolele și barele de podină au o îmbinare de tip pană care se fixează în rozetă. La fixarea penelor, sistemul de auto-blocare se activează prin greutatea proprie a barei. La PERI, acest detaliu de îmbinare se numește “Blocaj Gravitațional”. Cu o singură lovitură de ciocan, pana este fixată pe poziție. Mai mult, îmbinarea barelor orizonatale poate fi realizată ușor de la distanță; suplimentar, acest mecanism al îmbinării în noduri, previne orice eliberare accidentală urmare a vreunei lovituri la partea inferioară a barei orizontale. 

Nodul integrat de tip rozetă oferă opt posibilități de îmbinare, câte patru pentru barele orizontale și pentru diagonalele de nod. Mai mult, există patru posibilități de conectare suplimentare pentru diagonalele de contravântuire a barelor orizontale. Schela PERI UP Easy este disponibilă cu două lățimi de sistem, fiind adaptată astfel încât să se înscrie în clasele de lățime W 06 și W 09. Pentru lățimea sistemului de 67 cm, se poate utiliza atât podinile de oțel de 33 cm lățime cât și podina combi de 66 cm lățime. Pentru sistemul alternativ cu lățime de 100 cm, este posibilă și utilizarea podinilor de 25 cm lățime de la sistemul de schelă modulară PERI UP Flex.

Ușurința în execuție și siguranța în muncă se completează reciproc 

Ca și în cazul schelei modulare PERI UP Flex, barele orizontale sunt profile cu secțiune rectangulară, ceea ce implică o greutate redusă pastrând totuși aceeași capacitate portantă. Cu PERI UP Easy, ușurința execuției are o prioritate ridicată, conform celor specificate în fișa tehnică de produs. Cel mai greu cadru, componentă a sistemului cu lățime 100 cm, cântărește doar 12,5 kg, în timp ce alte componente (cu excepția podinei combi) sunt chiar mai ușoare. 

Greutatea redusă a componentelor schelei contribuie la menținerea sănătății și siguranței în muncă pe șantier deoarece reduce efortul fizic în timpul operațiunilor de asamblare și dezasamblare. Componentele cu auto-blocare, precum “Blocajul gravitațional” și blocajul împotriva ridicării integrat în podine, aduc un plus siguranței în muncă. În cazul podinilor, clema integrată se fixează de barele orizontale de podină, securizând astfel podina împotriva ridicării, fără a fi necesare alte componente suplimentare. Dacă este necesar, podina poate fi mutată ulterior pe anumite deschideri pentru a crea goluri tehnologice pentru transport materiale. 

De altfel, marea majoritate a etapelor de lucru se realizează fără utilizarea de unelte suplimentare, datoriă sistemului de îmbinare rapid și fără unelte, specific sistemului de schelă Easy.

Totuși, cea mai importantă caracteristică ce contribuie la prevenirea accidentelor este posibilitatea de securizare în avans a nivelului următor de lucru. Parapetul de protecție, aferent nivelului de lucru următor, se montează de dedesubt, odată cu rama curentă; nivelul de lucru nu este accesat până la momentul în care este accesul se poate face în siguranță. Pentru asamblarea structurii de bază, de obicei se poate renunța la echipamentul de protecție a personalului. 

Conceptul de bază al PERI UP: puține componente, diversitate funcțională mare 

Mulțumită nodurilor integrate pe rama Easy, PERI UP Easy poate fi îmbinată cu sistemul de schelă modulară PERI UP Flex . Dezvoltarea tehnologiei sistemelor de schelă PERI UP păstrează caracteristici constante în ceea ce privește aranjamentul de tip rețea și tipul de podine, astfel încât pentru toate aplicațiile cu schelă PERI UP să existe o gamă variată de soluții. Interdependențele cruciale au devenit mult mai universale în funcționalitatea lor. Ca rezultat, o plajă foarte largă de aplicații se pot realiza utilizând același sistem de schelă PERI UP. Schela de fațadă poate fi realizată exact în același mod ca schela de lucru, ca eșafodajele realizate cu schelă, platforme de lucru și turnuri de acces cu scară. 

Per total, s-au creat noi perspective datorită simplificării semnificative a operațiunilor de lucru, urmare a reducerii greutății și a gradului ridicat de protecție, a securității și a sănătății la locul de muncă. De asemenea, a crescut varietatea domeniilor de aplicare, precum și rentabilitatea operațiunilor ce implică utilizarea schelei. 

* Se va avea în vedere că cererea pentru autorizația de construcție PERI UP Easy a fost depusă, dar nu a fost eliberată încă. Până la data autorizării, operațiunile de lucru cu PERI UP Easy se pot desfășura doar pe baza omologării individuale. 


 

Construcții cu cofraje ușoare din tehnopolimeri 

Cofrajul ușor universal PERI DUO pentru pereți, stâlpi, planșee și fundații 

Nu este pe piață de foarte mult timp și totuși a reușit să creeze o nouă categorie de cofraje ușoare: PERI DUO este confecționat din material plastic tehnic de mare rezistență și se îmbină rapid, fără unelte speciale. Pe segmentul său de performanță, oferă o manipulare neobișnuit de simplă și confortabilă. 

În sectorul construcțiilor, majoritatea companiilor de construcții sunt de dimensiuni mici, implicate de obicei în proiecte mici. Sistemele de cofraje de dimensiuni reduse și ușor de manipulat, precum PERI DUO, reprezintă o opțiune excelentă la gama variată de sarcini ce se regăsesc atât în construcții noi cât și în renovări și reabilitări.   

Material plastic tehnic în loc de oțel, aluminiu și lemn 

Ușurința execuției lucrărilor de construcție nu se referă doar la optimizarea geometriei structurilor și a utilizării materialelor, dar și la materialele utilizate efectiv. Pe baza unui nou tehnopolimer armat cu fibre, special dezvoltat pentru acest tip de aplicații, PERI a confecționat un sistem de cofraj robust și rezistent la intemperii, chiar în condiții de utilizare frecventă pe șantier. PERI DUO este format din panouri de dimensiuni relativ mici, rama panoului fiind completată cu foaie cofrantă adaptată perfect. 

Materialul, utilizat la confecționarea panourilor și a componentelor necesare, este rezistent la efectele umezelii și contracției, extrem de rezistent la coroziune și nu prezintă vicii la contactul cu betonul. Pe segmentele de aplicare pentru care a fost produs, gestionarea solicitărilor și a presiunii betonului proaspăt în comparație cu sistemele de cofraje din oțel sau aluminiu, se poate realiza cu economii semnificative de timp, datorită manevrării mai ușoare și greutății reduse. Faptul ca nu sunt necesare unelte duce la reducerea nivelului de zgomot, lucru foarte benefic în cazul lucrărilor de renovare la clădirile existente din centrul orașelor.  

Construcțiile ce implică materiale ușoare au un impact pozitiv asupra operațiunilor de logistică și a manipulării materialelor. Transportul pe șantier poate fi realizat manual, fără a fi necesare diverse utilaje sau chiar macara, având în vedere că cel mai greu element cântărește doar în jur de 25 kg. Chiar și un ansamblu realizat din două panouri DUO pentru o înălțime standard de perete de 270 cm poate fi ușor poziționat de către doi muncitori. În mod special, avantajele sistemului ies în evidență în spații mici. 

Pereți, fundații, planșee, stâlpi cu un singur sistem de cofraj

În faza de proiectare, PERI s-a focusat pe crearea unor componente de sistem cu flexibilitate mare în utilizare, astfel încât să poată fi utilizate pentru o gamă largă de aplicații, în diverse combinații și configurații. Cu DUO, pereții, planșeele, stâlpii și fundațiile pot fi cofrate cu aproximativ aceleași componenete de sistem. Mai mult de două treimi din componentele utilizate pentru cofrarea orizontală, se regasesc și la sistemul pentru cofrarea elementelor verticale.

Reducerea sistematică a componentelor se aplică întregului sistem. Există un singur clește de îmbinare pentru toate panourile, un singur element pentru cofrarea colțurilor interioare și exterioare, piesa de îmbinare a contrafișelor se poate utiliza și ca piesă de îmbinare a parapetului de protecție sau pentru contravântuirea cofrajului de planșeu. Versatilitatea în aplicații a fost astfel defalcată până la nivelul componentelor de sistem. 

Mai puțin spațiu de depozitare, funcționalitate mare, cost mai mic de investiție. 

Multitudinea de componente identice pentru aplicații orizontale și verticale nu numai că asigură logică de manevrare și asamblare coerentă, dar și reduc la minim costurile de investiție și cu spațiul de depozitare - fără a compromite funcționalitatea în vreun fel. Toate acestea fac sistemul de cofraj extrem de interesant  pentru micile companii, precum și pentru companiile cu activitate rară sau extrem de redusă în domeniul construcțiilor. PERI configurează și oferă seturi corespunzătoare de echipamente standard. 


 

Foaie cofrantă rezistentă, lucrări de reparații mici 

Accesorii și componente ale cofrajelor și eșafodajelor PERI 

Pe fiecare șantier, se utilizează componente, unelte și alte accesorii la execuția lucrărilor de construcții. La BAU 2017, PERI prezintă o selecție de foi cofrante, grinzi de cofraj și accesorii de închidere a planșeelor, popi și alte materiale de construcție disponibile în tehnologia cofrajelor.

Componentele standard, pe lângă sistemele mai extinse de cofraje și eșafodaje, aparțin gamei de echipamente a celor care construiesc cu beton. "Ansamblul uneltelor" pentru construcțiile din beton conține în primul rând foi cofrante, accesorii pentru închiderea cofrajului de planșee și grinzi de cofraj, multe dintre acestea aparținând de fapt unui set de bază. 

Practic, foile cofrante reprezintă o componentă importantă pentru toate lucrările de construcții din beton. PERI are cunoștințe vaste legate de foile cofrante utilizabile pe aproape orice suprafață, începând de la panourile 3-S clasice, realizate din lemn tratat, până la produse speciale pentru satisfacerea cerințelor ridicate și foarte ridicate în finisaje de suprafață.

Grinzile de cofraj din lemn, cu o capacitate portantă ridicată și rigiditate mare la îndoire, marea varietate de popi cu diverse capacități portante și contrafișele sunt, de asemenea, o parte din portofoliul de produse PERI, precum și decofranții, tiranți, cheile pentru tiranți și banda cu găuri.

Toate accesoriile și componentele individuale PERI sunt proiectate și confecționate pe baza cunoștințelor dobândite, acestea fiind decisive pentru sistemele de cofraje și eșafodaje PERI. Acest lucru reprezintă un avantaj și pentru șantierele de construcții mici, precum și pentru proiectele artizanale. 

Vizitați PERI la BAU 2017 în Hala A2, Stand 115.