You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

02
sept.
02
sept.

Sisteme PERI utilizate pentru construcția unui aeroport nou în Istanbul

2 sept. 2019


Documentație articol de presă

2 sept. 2019
Turcia
  • Articole de presă (ro)
  • 4.196 Caractere (exclusiv interspații)
  • 3 Imagini presă
  • 35.9 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Aeroport Istanbul, Turcia

Aeroportul din Istanbul poate găzdui aproximativ 90 de milioane de pasageri pe an, dar poate fi extins cu ușurință pentru a gestiona până la 200 de milioane de pasageri anual. Două clădiri terminale gigantice au fost planificate pentru a face față acestei creșteri enorme a volumului de pasageri – un singur terminal asigură 1,44 milioane m² de suprafață eficientă. Pentru construcția clădirii terminale au fost utilizate diferite sisteme PERI, precum și pentru realizarea altor structuri.

Deschis în 2018, aeroportul este situat la nord-vestul Istanbulului,are șase piste și, în zece ani, este de așteptat să gestioneze un volum mai mare de pasageri comparativ cu cat are în prezent cel mai mare aeroport din Atlanta. Sistemele PERI nu au fost utilizate numai la realizarea clădirii terminalului principal,au fost implementate și pentru construirea altor facilități. O serie de sisteme PERI au fost utilizate pentru a construi, de exemplu, o parcare cu etaj, o clădire de întreținere,o stație de pompieri,o clădire de mărfuri,o clădire de energie,o stație de tratare a apelor uzate,un terminal de metrou, tuneluri pentru pasageri și bagaje,o clădire de securitate și o moschee. Un număr de 13 antreprenori de construcții au participat la construcția aeroportului folosind sisteme PERI.

Pereți și coloane din beton arhitectural de calitate cu TRIO
Folosind o tehnologie de ultimă generație, cofrajul PERI, echipa de construcții a format cu succes pereții și coloanele înalte, în cea mai bună calitate arhitecturală. Într-o parte a clădirii s-au realizat ziduri și dale de până la 14 m înălțime, cu lățimea de până la 1,75 m. În cadrul procesului, grinzile de placă au prezentat înălțimi de până la 2,30 m. Datorită numeroaselor avantaje ale sistemului, echipa de construcții a format pereți din miezul de beton armat cu cofraj pentru pereți TRIO. Un avantaj particular al utilizării TRIO este, printre altele, posibilitatea de a muta unități de dimensiuni mari cu ajutorul macaralei. Acest lucru a economisit timp prețios de lucru în timpul proiectului aeroportului din Istanbul. Minimul de componente diferite și cuplajul de aliniere BFD universal aplicabil, de asemenea, au accelerat și simplificat operațiunile de formare cu cofrajul din panou dovedit.

Nivel ridicat de productivitate prin platforme mobile de lucru
Pentru procesarea unei suprafete de placă de cca 220.000 mp la o înălțime de 17,50 m, echipele de construcții au instalat un total de 15 500 mp de platforme cu întinderi de până la 15 m și susținute de schele PERI UP Flex. Pentru a îndeplini toate cerințele clienților, schela PERI UP a protejat complet activitățile santierului în cursul operațiunilor de construire ale aeroportului . Construcția schelei a servit simultan ca schela de lucru. Instalarea punții de sistem a oferit o protecție pentru zona de sub platforme, astfel încât ghiseele de check-in să poată fi instalate în prealabil. Datorită programului strâns și a zonei enorme a plăcilor, a fost, de asemenea, necesar să se minimizeze atât timpul de asamblare, cât și timpul de mișcare pentru platformele de lucru. Drept urmare, PERI a folosit roți de transport pentru a muta cu ușurință elementele platformei manual într-o direcție longitudinală. Datorită gradului ridicat de rigiditate a sistemului, o suprafață de până la 540 mp ar putea fi deplasată ca o unitate. Independent de înălțimea platformelor - unele dintre platformele de lucru au fost montate la înălțimi de până la 40 m - elementele LGS pot fi mutate manual în următorul lor loc de utilizare in doar 15 minute.

Economie de timp în timpul operațiunilor de construcție
Nu în ultimul rând, PERI a colaborat împreună cu toți participanții pentru a se asigura că, cantitățile mari de materiale au fost livrate la timp, în ciuda timpului scurt. Încă de la început, inginerii și supraveghetorii PERI au oferit asistență extrem de fiabilă prin asistență completă la fața locului, pentru a se asigura că toate dispozitivele sistemului au fost utilizate în mod eficient de la bun început. Datorită cooperării strânse dintre PERI Turcia și PERI GmbH, împreună cu ajutorul soluțiilor de sistem de ultimă generație, a fost posibilă realizarea cu succes a acestui proiect extrem de important și în cel mai scurt timp posibil.