You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

25
iul.
25
iul.

International Towers Sydney ITS, Barangaroo South, Sydney, Australia

25 iul. 2016


Optimizarea timpului de construcție prin folosirea sistemului auto-cățărător de protecție independent de macara, Sydney, Australia

Noul panou de protecție cățărător LPS de la Peri asigură o siguranță crescută a muncii și economisește timp prețios pentru macarale datorită sistemului de cățărat hidraulic. Acest lucru a accelerat progresul de construcție a complexului Internațional Sydney Towers de pe Coasta de Est a Australiei.

Cu ambițiosul proiect Barangaroo Redevelopment, centrul orașului Sydney se va redefini către vest. Pe cele 22 de hectare ce au aparținut unui depozit portuar pentru containere, se construiește în prezent cel mai verde centru rezidențial de cumpărături și afaceri din lume. Cele trei turnuri de birouri, Turnurile Internaționale din Sydney (ITS), reprezintă centrul sub-proiectului Barangaroo Sud care este promovat și dezvoltat sub managementul firmei Lend Lease.

Complexul ITS cuprinde trei turnuri cu 39, 43 și respectiv 49 de etaje și se ridică la o înălțime de până la 217 m. Împreună cu structura subterană de 3 etaje,  suprafața de construcție este de 320,000 m². Printre altele, câteva mii de angajați ai Băncii Australian Westpac și ai firmei de audit și consultanță în management KPMG se vor bucura de condiții de muncă ideale și condiții de transport optim în zonă începând cu 2016.

Conceptul de cofraje și siguranța

Pentru a respecta termenul strâns de finalizare, inginerii PERI Australia au dezvoltat un concept detaliat de cofrare și protecție, bazat pe sistemul cățărător LPS. Prin utilizarea unităților hidraulice mobile, soluția Peri a economisit timp prețios pentru macarale accelerând astfel etapele acestei construcții importante. În plus, planșeele structurii subterane au putut fi cofrate chiar de la început într-un mod rapid și economic cu ajutorul sistemului de dale din aluminiu GRIDFLEX și a popilor PEP, asamblate într-un sistem secvențial.

Sistemul de protecție specific proiectului

Sistemul de panouri de protecție cățăratoare ușoare LPS de la PERI, oferă protecție sporită împotriva căderii personalului care lucrează la etajele superioare. Elementele ușoare asigură pe de-o parte un nivel ridicat de siguranță și zone de lucru protejate de vânt datorită grilajului cu ochiuri mici, iar pe de altă parte, structurile permeabile asigură suficientă lumină în clădire și simultan reduc greutatea de ancorare în structură. Pentru proiectul ITS panourile de protecție ajung la o înălțime impresionantă de 18,50 m și asigură condiții de muncă sigure cu până la încă 5 etaje simultan. Datorită flexibilității ridicate a sistemului LPS, inginerii PERI  au putut să adapteze ușor panourile, pentru a satisface cerințele fiecărui proiect, dar și măsurile stricte de siguranță. Sistemul bi-direcțional de grinzi este dispus telescopic pentru a asigura adaptabilitatea față de planul fiecărui etaj. Cu ajutorul soluțiilor detaliate și personalizate, chiar si cele mai mici spații sunt închise, evitându-se astfel orice risc de siguranță în timpul tuturor fazelor de construcție. De exemplu panourile pliabile de la baza sistemului de protecție cățărător garantează condiții de lucru sigure în zonele aflate dedesubt.

De asemenea, soluția detaliată PERI a luat în considerare înălțimile diferite ale etajelor,ce variază între 3.80 m și 5.50 m. Și nu în ultimul rând, platformele de lucru de pe marginea planșeelor, oferind un  spațiu de muncă de până la 75 cm, au facilitate pre-tensionare a acestora.

Fără macara

Dispozitivele cățărătoare mobile LPS garantează un nivel de siguranță ridicat optimizând totodată proceselor de construire. Prin urmare, nu este necesară folosirea unei macarale pentru mutarea panourilor de protecție. Aceasta accelerează semnificativ etapele de construcție, permițând simultan cofrarea, betonarea și cățărarea panourilor. În soluția cățărătoare PERI au fost integrate două platforme RCS care servesc la deplasarea și manipularea materialelor. Securitatea sporită este asigurată de echipamentul de protecție a panourilor situate deasupra și sub platformele RCS.

Panoul cățărător de protecție LPS

PERI LPS (Light Protection System) reprezintă o alternativă ușoară la sistemul de protecție convențional. Similar sistemului RCS ecranele de protecție cățărătoare LPS culisează pe șine. Aceasta înseamnă că unițățile sunt ancorate de clădire tot timpul, chiar și în timpul procesului de ridicare indiferent dacă aceasta se face hidraulic sau cu macaraua.

Panourile LPS pot fi asamblate ușor și rapid și se pot închiria, spre deosebire de sistemele de protecție convenționale.

Mai mult, sistemul telescopic integrat al ecranelor permite livrarea unităților complet asamblate direct pe șantier.