You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

01
iul.
01
iul.

Proiect arhitectural extraordinar ce combină tradiția cu modernitatea

1 iul. 2019


Documentație articol de presă

1 iul. 2019
Al-Shadadiya, Kuweit
  • Articole de presă (ro)
  • 5.218 Caractere (exclusiv interspații)
  • 5 Imagini presă
  • 113.4 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Centrul de Tenis de interior, Universitatea Kuwait, Al-Shadadiya, Kuweit

Ca parte a Proiectului pentru activități studențești și facilități sportive din cadrul Universității din Kuweit (SAAF) din Al-Shadadiya, în prezent se desfășoară un centru de tenis acoperit. Centrul de formare va oferi sportivilor și studenților o suprafață de 7.100 de metri pătrați pentru a-și desfășura activitățile de formare zilnică. În plus, clădirea are și trei etaje și spațiu pentru aproximativ 2.000 de spectatori. Pe plan extern, locul sportiv impresionează cu acoperișul în formă de cupolă, în stilul arhitecturii islamice tradiționale. PERI a planificat și a livrat o soluție specifică proiectului pentru facilitarea executării eficiente a clădirii arhitectonice sofisticate în formă de dom.

SAAF face parte din noul campus al Universității din Kuweit, ale cărui planuri au fost elaborate încă din 2004. La finalizare, noul campus va reuni toate cele 16 facultăți ale universității și 40 000 de elevi într-o locație centrală pe o suprafață de 600 de hectare. Un total de șapte colegii diferite vor fi cazate în zonă - de la Colegiul de Artă și Colegiul de Afaceri până la Colegiul de Arhitectură. În plus, elevii vor avea acces la facilități suplimentare, cum ar fi centrul de tenis de interior.

Fațada centrului de tenis de 25 m a fost construită folosind 8 înălțimi de beton. Pentru perfecționarea ulterioară a plăcii din beton armat subțire cu mozaicuri Trencadis realizate din calcar, au fost luate în considerare cavitățile triunghiulare pentru construcție. Cavitățile au fost poziționate la înălțimi diferite de până la 11 m și au până la 120 de deschideri circulare cu diametrul respectiv de 20 cm. Acestea formează o plasă fină care permite lumina naturală a soarelui să treacă prin blocurile de sticlă integrate ulterior în interiorul centrului de tenis. În consecință, locul sportiv cu diametrul de peste 80 m va fi iluminat într-un mod unic.

Realizarea personalizată a unui design individual
Pentru a îndeplini viziunea firmelor de arhitecți din cadrul firmei Skidmore, Owings și Merrill (SOM), consultanții Gulf, Universitatea din Kuweit și compania de construcții Societe d'Enterprise & de Gestion (SEG Qatar) și-au pus încrederea în experiența inginerilor PERI în zona cofrajelor cu forma libera. Inginerii PERI de la biroul tehnic al grupului PERI din Germania au proiectat modele 3D de clădiri, precum și planuri 3D pe baza planurilor de construcție. Pentru construirea pereților din beton armat, cu pereți despărțitori de dimensiuni diferite, împreună cu grosimea pereților variabilă între 20 cm și 30 cm, s-au utilizat elemente speciale de cofraj specializate 3D. În acest proces, elementele purtătoare de sarcină statică s-au bazat pe cofrajul de perete VARIO GT 24. După ce personalul de la șantier a fost supus unei pregătiri complete sub supravegherea unui supraveghetor PERI, asamblarea unităților 3D de cofrare și a elementelor individuale a fost efectuată direct pe șantier, în conformitate cu planurile de asamblare PERI.

Utilizarea multiplă a soluțiilor de cofraj PERI
Provocările logistice cu care se confruntă contractantul au inclus condițiile spațiale strânse, disponibilitatea limitată a timpilor de macara, precum și dificultățile de timp în ceea ce privește gestionarea altor activități de lucru, cum ar fi instalarea scaunelor prefabricate pentru spectatori. Pe măsură ce forma zidurilor curbate se repetă orizontal pe o înălțime de beton, era posibilă utilizarea mai multor elemente de cofraj speciale. Acest lucru a însemnat că a fost posibil să se utilizeze aceleași elemente de cofrare de până la patru ori cu fiecare operație de betonare. Astfel s-au redus costurile de construcție și, de asemenea, s-a economisit timp prețios de asamblare pe șantier.

În condiții de siguranță și rentabilitate combinată cu PERI UP
Pentru realizarea eficientă a formei clădirii cu cerințele sale arhitecturale exigente, soluțiile de cofraj și suporturi PERI au fost perfect potrivite unul cu celălalt. Prin grilajul de sistem continuu de 25 cm sau 50 cm, precum și posibilitatea de a se combina cu valenții de oțel SRU preluați din kitul de construcție VARIOKIT Engineering, sistemul de schelă PERI UP Flex Modular, sub forma unei structuri portante, ar putea fi adaptat optim pentru a se potrivi diferitelor geometrii și încărcări ale cofrajului liber. Sistemul de conservare a fost de asemenea folosit ca o platformă de lucru sigură și stabilă pentru echipa de construcție.

Suport individual pentru proiect la fața locului
Supraveghetorii PERI au sprijinit echipa de construcție pentru asigurarea unei manipulări eficiente și sigure a sistemelor PERI. Un manager de proiect PERI a asistat site-ul management în facilitarea respectării stricte a planului de construcție și a planului de costuri. El a asigurat fluxul neted al tuturor proceselor și activităților de lucru în domeniul cofrajării și tehnologiei schelelor - în special în ceea ce privește logistica de livrare. Ca urmare, rentabilitatea proiectului nu a fost asigurată doar de utilizarea optimizată specifică a proiectului, ci în special de supravegherea și adaptarea constantă a cantităților materiale pe șantier. Foarte important, toate procesele implicate în planificare și logistică împreună cu asamblarea cofrajului au fost urmărite și programate exact de către managerul de proiect PERI și au corespuns procesului propriu de construcție până la ultimul detaliu.