You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

05
dec.
05
dec.

Constructii fara accidente cu PERI UP Easy

5 dec. 2018


Documentație articol de presă

5 dec. 2018
Ulm
  • Articole de presă (ro)
  • 4.242 Caractere (exclusiv interspații)
  • 5 Imagini presă
  • 49.8 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Clădirea rezidențială și de birouri "Ypsilon", Ulm, Germania , Ulm

Pe baza sistemului de schelă PERI UP Easy, care a fost asamblat în conformitate cu evoluția reală a construcției, operațiunile de lucru ar putea fi efectuate rapid și în siguranță. În ciuda geometriei dificile a clădirii și a condițiilor de șantier înghesuite, constructia s-a incadrat în limitele bugetului și timpului planificat fără existenta accidentelor de muncă.
"Ypsilon", cu structura turnului de 10 etaje, de 35 de metri înălțime, și corpul lateral adiacent de 7 etaje, este noua poartă vestica impresionanta a orașului Ulm către centrul orașului. Colțurile rotunjite ale complexului impreuna cu o fațadă din sticlă si aluminiu, oferă un aspect modern. Magazinele, birourile, apartamentele și micro-apartamentele au fost asezate pe o suprafață utilă de 6.300 m²- într-o locație centrală și convenabilă, chiar lângă centrul de transport public "Ehinger Tor". Amprenta cladirii în formă trapezoidală alaturi de corpul adiacent are ca rezultat o geometrie a clădirii care, privită de sus, seamănă cu un "Y" poziționat orizontal. După 22 de luni de construcție, receptia cladirii a avut loc în iulie 2018.
Cerințe exigente
Cerințele impuse societății contractante Matthäus Schmid GmbH & Co. KG în rolul său de antreprenor general au fost ridicate. În plus față de geometria dificila a structurii cu pereți înclinați și colțuri rotunjite cu diferite raze,complexul de clădiri  inclusiv parcarea subterana cu două subsoluri, a fost susținut pe piloti forati de 25 m lungime. Mai mult, lucrările de construcție în interiorul orașului au trebuit să se confrunte cu un program strict privind logistica șantierului datorită proiectului de extindere a tramvaiului din Ulm care avea loc în același timp. În mod similar, serviciile de transport local nu au fost afectate negativ și au fost indeplinite cerințele de siguranță în vederea protejării trecătorilor.
Un concept cuprinzător de schela pe baza sistemului PERI UP Easy Facade a fost dezvoltat împreună cu Schäfer Gerüstbau GmbH și PERI. Acest lucru a oferit schele de lucru și de siguranță de la cap la cap - asamblate în conformitate cu progresul construcției - pentru toate lucrările de construcție a clădirilor și a fațadelor. Un tunel pietonal a fost integrat în soluția de schelă care asigură o accesibilitate convenabilă, împreună cu un nivel înalt de siguranță pentru trecători pe parcursul întregii faze de construcție. De la inceputul structurii până la finalizare, ansamblul de schelă a putut fi menținut și nu a trebuit sa treaca prin modificari costisitoare sau cu un consum mare de forta munca. Toate ajustările necesare au fost efectuate cu ajutorul consolelor ușor de instalat.
PERI UP Easy
Utilizarea PERI UP Easy pe șantierul din Ulm a oferit mai multe avantaje pentru toate specialitatile implicate în proiect: ridicarea schelelor, construcția cofrajelor și lucrările de finisare. Faptul că sistemul de platforma de lucru PERI UP prezintă o protecție integrată împotriva ridicării în fiecare platforma au permis deschiderea și închiderea zonelor individuale de schelă. Astfel, de exemplu, elementele de fatada de mari dimensiuni au putut fi aduse cu usurinta in cladire prin schele – avand ca rezultat o reducere imensa a volumului de lucru si a duratei de executie, salvand de asemenea  timp pretios in folosirea macaralei.
PERI UP Easy provine de la ideea de montaj simplu și rapid al schelelor. Montarea schelei a fost realizată practic fără a utiliza scule, în timp ce ansablurile de colț și consolele au putut fi realizate fără procedeul dificil de instalare a unor cuplaje. În plus, viteza de asamblare a fost influențată pozitiv de greutatea redusa a componentelor sistemului PERI UP Easy. Nu în ultimul rând, secvența de asamblare a sistemului, cu montajul în avans al parapetului, asigură o montare sigură și rapidă a schelei. Nu a fost necesar un sistem de ancorare al lucratorilor - acest lucru a redus stresul pus pe corp și a oferit o libertate de mișcare confortabilă. La șantierul Ulm, Schäfer GmbH, schelarii au montat ambele bare ale parapetului, de la nivelul inferior  ceea ce a eliminat un pas de lucru privind finalizarea ulterioară a nivelului de schelă.
Un detaliu remarcabil al proiectului PERI UP Easy sunt nodurile integrate ale schelelor. Grinzile,suporturile și consolele sunt toate conectate direct în noduri  fara a fi necesare cuplaje. Astfel, schela poate fi imbinata cu schelele modulare PERI UP Flex, de exemplu, pentru esafodaje sau turn de acces cu scari. Pe baza acestei versatilitati, tunelurile pietonale din Ulm au fost realizate folosind sistemul PERI UP Flex.