You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

19
dec.
19
dec.

Conceptul inovativ BIM in industria constructiilor

19 dec. 2018


Construcția fabricii de acetilenă, BASF, Ludwigshafen, Germania

La BASF SE din Ludwigshafen, în prezent se construiește o fabrica ultramoderna de acetilena. Constructia fabricii are la baza conceptul de schela inovativ BIM si conceptul flexibil de schela PERI UP, pentru asigurarea consecventa a protectiei muncii.

Avand o capacitate de 90 000t/an, instalatiile fabricii vor functiona pe baza celor mai eficiente procese de productie din lume si vor inlocui pana la sfarsitul anului 2019 pe cele existente. Acetilena este un produs intermediar important si este utilizata ca materie prima in circa 20 de instalatii de productie la BASF, Ludwigshafen pentru realizarea multor lucruri necesare in viata de zi cu zi, de exemplu, medicamente, materiale sintetice, solventi, electrochimice si fibre textile elastice pentru industria auto, farmaceutica, constructiilor, bunurilor de consum si textila.

Santier de construcții industriale majore

Pe langa faptul că noua centrală funcționează cu cele mai moderne facilități și procese tehnologice din lume, in timpul construcției, s-au folosit și metode moderne de planificare și de lucru - aceasta a constituit baza lucrărilor de asamblare rămase la termen. Aproximativ 1.300 de persoane vor lucra in perioada de varf in șantierul de construcții, care acoperă o suprafață de cca 55.000 m², echivalentul a aproape opt terenuri de fotbal și o înălțime a instalatiilor de până la 90 m.
Pentru montajul eficient si sigur al instalatiilor care insumeaza peste 400 de masini si aparate, 90 km de conducte si retele electrice, in etapa a 2-a se va folosi schela modulara PERI UP FLEX. Aproape zilnic se realizează noi niveluri de lucru și puncte de acces pentru viitoarele operațiuni de construcție și asamblare.

Soluția globala progresista BIM

Combinarea metodei BIM de planificare si executie cu masurile eficiente de protectia muncii reprezinta abordarea centrala a proiectului. Conceptul inovativ de schela dezvoltat in comun, formeaza fundamentul unei solutii globale, cuprinzatoare pentru managementul constructiei schelelor, proiectare 3D, coordonare si executie in scopul minimalizarii costurilor si a proiectarii pe termen lung. Planificarea reduce timpul si costurile cu operatiunile de montaj si demontaj. În același timp, flexibilitatea sistemului de schelă PERI UP Flex în combinație cu componentele sistemului VARIOKIT asigură o adaptabilitate excelentă și, prin urmare, un nivel foarte ridicat de siguranță a muncii.

Adaptabilitate si compatibilitate

Aplicațiile industriale necesită un sistem adaptabil de schelă. În același timp, zonele de lucru create trebuie să îndeplinească cele mai înalte cerințe privind siguranța muncii. Sistemul de schelă PERI UP ia în considerare toate aceste cerințe. Datorita dimensionarii in pas metric a tuturor pieselor componente ca si posibilitatii de schimbare a directiei de montaj a podinelor de lucru, schela modulara PERI UP FLEX se adapteaza oricaror conditii locale. Astfel pot fi realizate platforme de lucru si puncte de acces pentru zonele de lucru situate la inaltime ale instalatiilor industriale. Suprafetele de lucru vor putea fi acoperite cu podine fara rosturi intre ele, iar la traversarea spatiilor libere nu se vor mai folosi dulapi sau scandura. Prin folosirea riglelor cu prinderi autoblocante pe rozetele schelei si a sistemului integrat de asigurare contra liftarii podinelor, sistemul PERI UP FLEX se monteaza usor si sigur. Parapetul continuu pe conturul schelei, bordajul galben de protectie din tabla si podina aderenta asigura o siguranta sporita in timpul lucrului.

O combinatie potrivita

Pe lângă adaptabilitate, posibilitatea de a combina cofrajele și schelele oferă și avantaje în ceea ce privește managementul proiectului. În special, sistemul VARIOKIT Engineering facilitează realizarea eficientă a unei game largi de structuri de susținere. Ambele sisteme- VARIOKIT si PERI UP FLEX se bazeaza pe dimensionarea lor in pas metric fiind astfel compatibile intre ele. Mai mult, piesele de legătură standardizate asigură conexiunile blocate cu fricțiune și combinabilitatea practic nelimitată prin intermediul componentelor sistemului - aceasta economisește munca de asamblare improvizată.

Competență digitală

Digitizarea va schimba fundamental industriile și, în acest proces, va deschide oportunități extraordinare pentru toți cei implicati. Firma PERI din Weißenhorn, specializata in cofraje si esafodaje joaca un rol semnificativ in procesul de conceptie, dezvoltare si implementare a acestor schimbari, cu know-how si expertiza pentru a da clientilor sai un plus de valoare reala digitala. Scopul aplicațiilor digitale variază de la calcule simple pentru produse până la sisteme complexe de cofraje si esafodaje și portalul online myPERI adresat clientilor, care, ca o platformă complexa de informații, ofera suport pe toata durata de executie a unui proiect. În plus, diferite soluții software furnizate de compania cu sediul în Weißenhorn asigură optimizarea sarcinilor și proceselor complexe în proiecte la scară largă.
PERI a fost unul dintre liderii industriei din BIM (Building Information Modeling) de mulți ani și are deja o serie de referințe internaționale impresionante de proiect - proiecte care au fost gestionate cu succes prin utilizarea principiilor BIM.
Construcția noii fabrici de acetilenă din Ludwigshafen este unul dintre primele proiecte industriale de schelă din întreaga lume care se realizează utilizând metoda BIM. Avantajele principale, pe langa proiectarea 3D a sistemelor de schela sunt si coordonarea planificarii, verificarea automata a pozitiei relative a pieselor in ansamblu, listele cu prevederile de siguranta si codurile QR de identificare. In afara de aceastea se obtin date relevante pentru montajul schelei pe santier cu ajutorul aplicatiilor pe tableta.