You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

27
sept.
27
sept.

Deschiderea oficială a fabricii de schelă din Günzburg / Bavaria

27 sept. 2017


Consolidarea și extinderea semnificativă a activităților în domeniul schelelor , Günzburg, Germania

Compania PERI GmbH cu sediul central la Weissenhorn, preconizând creșterea vânzărilor de schelă, a mărit capacitatea de producție necesară. Datorită posibilității reduse de expansiune la sediul central, în ianuarie 2016 s-au pus bazele unei noi fabrici în orașul vecin Günzburg. Prima platformă de producție pentru schela PERI UP a fost oficial deschisă la 22 Septembrie 2017.

În anii ce au urmat fondării companiei în 1969, PERI s-a concentrat pe dezvoltarea grinzilor de cofraj și a sistemelor de cofrare cu popi, a sistemelor de susținere, precum și a sistemelor de cățărare pentru industria construcțiilor ce au fost rapid adăugate în gama de produse. Primul sistem de schelă din portofoliul PERI a fost schela cu cadru PERI UP T 72 ce a apărut în anul 1998, urmat de alte produse pentru diverse aplicații în sectorul schelelor. Pentru viitor, strategia PERI este acea de a crește semnificativ vânzările în acest domeniu. Pentru aceasta, un segment important și cu mare potențial este reprezentat de aplicații in domeniul industrial; de exemplu, soluții pentru uzine și rafinării, precum și în sectorul energiei. Mai mult, schela PERI UP oferă posibilitați de utilizare pentru o gamă largă de aplicații, precum și beneficii pentru client pe parcursul întregului proces de execuție al unui obiect de construcții.

O condiție esențială pentru această creștere este producția de schele eficiente și de ultimă generație, împreună cu capacitatea de producție corespunzătoare. La sediul central din Weissenhorn, toate suprafețele disponibile pentru extindere au fost rezervate pentru dezvoltarea administrației centrale, precum și pentru subsidiara germană de vânzări și distribuție; mai mult, compania păstrează anumite suprafețe din incintă pentru eventuale extinderi ale producției sistemelor de cofraje. Suprafața achiziționată în Günzburg este astfel completarea perfectă pentru PERI. Avantajele noii locații sunt, pe de o parte, livrarea de forță de muncă specializată și calificată împreună cu furnizori de încredere, și pe de altă parte, imediata apropiere de sediul central din Weissenhorn și de depozitul logistic excelent poziționat, direct pe autostrada A8.

"Achiziționarea terenului este un alt pas importat pentru noi, ca parte a strategiei noastre de creștere pe piața de schelă.Gândim pe termen lung și, prin adăugarea fabricii din Günzburg, am creat condițiile cadru pentru creșterea viitoare a companiei.” a explicat Leonhard Braig, Director de producție și tehnologie la PERI.

Conceptul primar al strategiei: Platforme de producție în Germania ca model global

Platforma de producție din Günzburg a fost dezvolatată și va fi extinsă ca prima fabrică de producție de schelă PERI UP; deschiderea oficială a avut loc în 22 Septembrie 2017. Wolfgang Göggelmann este Director General al noii fabrici din Günzburg și lucrează pentru PERI de peste 20 de ani. “În Günzburg, a fost deschisă o platformă completă de fabricare a schelei, cu tehnologie de ultimă oră, procese eficiente și capacitate mare de producție. Din punct de vedere tehnologic, această fabrică va prelua conducerea diviziei de schele în cadrul rețelei de producție PERI la nivel mondial. Este o provocare foarte interesantă pentru mine să susțin acest lucru.”

“Țelul nostru este să transformăm fabricile PERI din toată lumea într-un sistem eficient de tip rețea”, a adăugat Leonhard Braig. “Până acum, așa-numita Exapansiune Faza 1 a fost finalizată în Günzburg. Pentru a ne poziționa optim, prin prisma implementării planurilor noastre de creștere, am luat în calcul încă de ceva timp, să creștem capacitatea de producție”, a explicat Leonhard Braig. Lucrările de terasamente pentru cea de-a doua faza a extinderii, care va include producția de metal și operațiuni de galvanizare la cald prin imersie, sunt programate să înceapă la sfârșitul lui 2017.

Eficiență și tehnologie de ultimă oră

Amplasarea platformei de producție de ultimă oră, tehnicile de inginerie eficiente și procesele optime, sunt caracteristici cu rol decisiv pentru noua fabrică. Platforma de producție din Günzburg este una dintre cele mai eficiente fabrici de schelă din lume unde, printre alte lucruri, procesele de sudură de ultimă generație și roboții complet automatizați utilizați în aceste procese asigură o calitate extrem de ridicată a îmbinărilor prin sudură. Sistemul PERI de asigurare a calității implementat la Günzburg acționează la cel mai înalt nivel, urmare a faptului că fabrica este echipată cu tehnologie de măsurare de cea mai înalță acuratețe. Acest lucru garantează, în mod constant, cele mai bune rezultate în ceea ce privește producția.

Mai mult de atât, o importantă contribuție la eficiența fabricii este reprezentată de alinierea întregului proces de producție la așa-numitul flux de valori care presupune optimizarea fluxurilor de materiale și comunicare în interiorul fabricii.

Creștere globală – cu rădăcini adânci în țara de origine

Noua locație din Günzburg joacă un rol extrem de important în strategia companiei. Doar cu fabrici foarte moderne și eficiente poate PERI să țină pasul cu dezvoltarea pieței la nivel global. “Investiția pentru prima și a doua faza de expansiune din Günzburg este de nivelul a sute de milioane de Euro. În paralel, vom continua să extindem operațiunile la fabrica din Weissenhorn și în administrație. Regiunea este și va fi în continuare centrul operațiunilor pentru activitățile globale, precum și un important punct de producție pentru PERI – chiar și cu o continuă creștere a internaționalizării”, a subliniat Alexander Schwörer, Director de Marketing și Vânzări. Până acum, compania PERI a creat 90 de locuri de muncă în Günzburg și, după ce a doua faza a extinderii va fi finalizată, fabrica de producție de schelă PERI va oferi în jur de 300 locuri de muncă pentru specialiști.

Schela PERI UP: Tehnologie inovativă ce oferă maxim de siguranță

Odată cu dezvoltarea sistemului de schelă PERI UP T 72 în 1998, PERI a dobândit tot mai mulți clienți. Pentru companiile de construcții, care montează eșafodaje din schelă, compania cu sediul la Weissenhorn a furnizat soluții pentru aceste solicitări încă de atunci. Urmare a completării cu produse și componente de sistem suplimentare, acestă divizie PERI s-a dezvoltat ca un sector de afaceri complementar celui de cofraje .

Tehnologia schelelor PERI se evidențiază față de sistemele competiției pe piață. În special în ceea ce privește siguranța în exploatare, produsele PERI sunt convingătoare și recunoscute din ce în e mai mult la nivel mondial sub numele de  PERI UP.

Odată cu lansarea schelelor modulare PERI UP Flex, PERI a câștigat în ultimii ani din ce în ce mai mulți utilizatori pe sectorul schelelor industriale, un alt domeniu țintă. În aprilie 2016, PERI a făcut public noul sistem de schelă pentru fațadă PERI UP Easy la cel mai mare târg de profil din lume în München – pentru prima dată, schela este utilizată cu precădere la lucrări de montaj și întreținere utilaje industriale. Primele impresii legate de dezvoltarea noului sistem au fost mai mult decât pozitive, deoarece noua tehnologie dezvoltată la Weissenhorn a lansat un nou standard pe piață, în special în ceea ce privește siguranța montatorilor și a utilizatorilor. Cu portofoliul de produse actual, PERI poate acoperi ușor toate cerințele operațiunilor ce implică schele profesionale.