You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

05
dec.
05
dec.

Grupul PERI devine actionar al COBOD Internatio-nal A / S

5 dec. 2018


Parteneriat strategic cu liderul danez în domeniul tehnologiei de printare 3D din beton, Weissenhorn/Copenhagen

Weissenhorn/Copenhaga. Grupul PERI, una dintre companiile de top in dome-niul cofrajelor si schelelor pentru constructii, a realizat un parteneriat alaturi de compania daneza COBOD International A/S bazata in Copenhaga specializata in printare 3D de beton.
 COBOD International A / S este o companie sora nou înființată a modelului danez 3D Printhuset A / S, unde Printhuset 3D și-a îmbinat soluțiile de printare 3D pentru industria construcțiilor.Dezvoltarea în domeniul printarii de beton a început în 2015. În 2017 a avut loc progresul tehnologic: în Copenhaga, așa-numitul "BOD" ("Constructie la cerere") a fost printat cu o imprimantă 3D de beton de la COBOD. Această clădire de birouri este prima clădire printata 3D din Europa.
 
Astăzi, COBOD este una dintre cele mai importante companii din lume in do-meniu cu o gamă largă de imprimante 3D pentru construcții rezidențiale. În prima procedură de licitație la nivel european pentru imprimante 3D pentru construcția de locuințe, COBOD a fost cu un pas inaintea domeniului cu ajuto-rul "BOD2". În prezent se desfășoară mai multe licitații internaționale pentru proiecte de printare beton 3D în Europa, Asia, în special Orientul Mijlociu și America de Nord și de Sud.

 "În calitate de lider de piață și tehnologie în domeniul cofrajelor și schelelor, noi, cei de la PERI, urmărim îndeaproape dezvoltarea printarii 3D a betonului în industria construcțiilor." COBOD este o companie lider în aceast domeniu. Imprimanta 3D BOD2 de la COBOD,disponibila in prezent arată că tehnologia este acum pregătită pentru piață.” Clădirea BOD de la Copenhaga reprezinta un prim proiect de referință de succes ", declară Leonhard Braig, membru al Grupului de Management al grupului PERI. "Suntem convinși că printarea 3D va deveni considerabil mai importantă în următorii ani în anumite segmente ale industriei noastre, în special în domeniul construcțiilor rezidențiale. Îm-preună cu COBOD, vrem să ajutăm această tehnologie să se dezvolte într-o spectru larg".
  "Suntem încântați și mândri de investiția PERI în compania noastră. Faptul că PERI colaboreaza cu COBOD subliniază impresionant potențialul printarii 3D de beton în industria construcțiilor ", spune Henrik Lund-Nielsen, CEO al companiei COBOD. "Investiția reunește două companii de vârf tehnologic în fiecare dintre domeniile lor. Așteptăm cu nerăbdare noile oportunitati in parteneriatul cu PERI și clienții noștri din întreaga lume.