You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

06
apr.
06
apr.

Hotel Le Royal, Luxembourg

06.04.2016


Utilizarea sistemului de platforme în consolă pentru lucrări de reabilitare , Luxemburg

Platformele în consola au accelerat renovarea completă a unui hotel de lux din Luxemburg. Soluția personalizată a proiectului s-a bazat pe două sisteme de construcții modulare PERI compatibile: VARIOKIT și PERI UP.

Hotelul Le Royal de 5 stele din centrul Luxemburgului a suferit lucrări extinse de renovare în 2015. Ca urmare, un total de 165 de camere au fost complet dezafectate și curățate până la nivelul structurii de beton a clădirii. Siguranța și rapiditatea îndepărtării molozului precum și a panourilor voluminoase pentru plafon si planșee a fost asigurată prin intermediul unui sistem de platforme în consolă dispuse pe fiecare etaj. Datorită extinderii lucrărilor de construcții la parter, montarea unei schele de fațadă nu a fost posibilă; în plus ancorarea schelei pe fațada hotelului nu a fost permisă.

Îmbinarea diverselor sisteme de construcții modulare

Planificarea și asamblarea a implicat un total de 8 platforme de lucru folosind două sisteme de construcții modulare PERI: VARIOKIT și PERI UP.

În plus, popii din aluminium MULTIPROP au susținut și fixat la interior șinele cățărătoare RCS care pătrund prin golurile de fereastră – fixând platforma între planșee.

În exterior, grinzile de susținere în consolă VARIOKIT au fost utilizate pentru a forma platforme de lucru și a depozita materiale de dimensiuni voluminoase cu ajutorul sistemului de schelă PERI UP. Fiecare platformă de 6.25 m lungime și 2.50 m lățime a îndeplinit două sarcini: nivelul intermediar sub fereastra din dreapta a fost dimensionat pentru poziționarea unui container de material brut: materialele de dimensiuni mari putând fi mutate prin fereastra din stânga prin intermediul unui cărucior suspendat.

Sistemul modular uniform

Soluția personalizată dezvoltată de inginerii PERI s-a mulat perfect pe toate specificațiile proiectului, adaptate d.p.d.v. geometric în ceea ce privește caracteristicile structurii precum și d.p.d.v. al cerințelor de utilizare a platformelor.

În aceeași măsură, pentru proiectare și montaj a fost de ajutor utilizarea a două sisteme compatibile ce permit modularea la pas de 25 cm - VARIOKIT și PERI UP, precum si utilizarea pieselor de legatura standard. Utilizarea exclusivă a componentelor standard disponibile pentru închiriere a dus la scurtarea considerabilă a timpului de execuție și, in particular, la diminuarea costurilor.