You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

06
apr.
06
apr.

Hotel Le Royal, Luxembourg

6 apr. 2016


Utilizarea sistemului de platforme în consolă pentru lucrări de reabilitare , Luxemburg

Platformele în consola au accelerat renovarea completă a unui hotel de lux din Luxemburg. Soluția personalizată a proiectului s-a bazat pe două sisteme de construcții modulare PERI compatibile: VARIOKIT și PERI UP.

Hotelul Le Royal de 5 stele din centrul Luxemburgului a suferit lucrări extinse de renovare în 2015. Ca urmare, un total de 165 de camere au fost complet dezafectate și curățate până la nivelul structurii de beton a clădirii. Siguranța și rapiditatea îndepărtării molozului precum și a panourilor voluminoase pentru plafon si planșee a fost asigurată prin intermediul unui sistem de platforme în consolă dispuse pe fiecare etaj. Datorită extinderii lucrărilor de construcții la parter, montarea unei schele de fațadă nu a fost posibilă; în plus ancorarea schelei pe fațada hotelului nu a fost permisă.

Îmbinarea diverselor sisteme de construcții modulare

Planificarea și asamblarea a implicat un total de 8 platforme de lucru folosind două sisteme de construcții modulare PERI: VARIOKIT și PERI UP.

În plus, popii din aluminium MULTIPROP au susținut și fixat la interior șinele cățărătoare RCS care pătrund prin golurile de fereastră – fixând platforma între planșee.

În exterior, grinzile de susținere în consolă VARIOKIT au fost utilizate pentru a forma platforme de lucru și a depozita materiale de dimensiuni voluminoase cu ajutorul sistemului de schelă PERI UP. Fiecare platformă de 6.25 m lungime și 2.50 m lățime a îndeplinit două sarcini: nivelul intermediar sub fereastra din dreapta a fost dimensionat pentru poziționarea unui container de material brut: materialele de dimensiuni mari putând fi mutate prin fereastra din stânga prin intermediul unui cărucior suspendat.

Sistemul modular uniform

Soluția personalizată dezvoltată de inginerii PERI s-a mulat perfect pe toate specificațiile proiectului, adaptate d.p.d.v. geometric în ceea ce privește caracteristicile structurii precum și d.p.d.v. al cerințelor de utilizare a platformelor.

În aceeași măsură, pentru proiectare și montaj a fost de ajutor utilizarea a două sisteme compatibile ce permit modularea la pas de 25 cm - VARIOKIT și PERI UP, precum si utilizarea pieselor de legatura standard. Utilizarea exclusivă a componentelor standard disponibile pentru închiriere a dus la scurtarea considerabilă a timpului de execuție și, in particular, la diminuarea costurilor.