You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

07
feb.
07
feb.

Inovatie de ultima generatie pentru placile de cofraj

7 feb. 2020


Documentație articol de presă

7 feb. 2020
  • Articole de presă (ro)
  • 4.669 Caractere (exclusiv interspații)
  • 6 Imagini presă
  • 28.4 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Cofrajul inovativ pentru plăci mari îmbunătățește gradul de siguranță și eficiență economică

Cerințele de siguranță impuse procedurilor de cofrare a plăcilor devin o problemă din ce în ce mai semnificativă. La PERI producătorul de cofraje și schele, asigurarea siguranței în timpul lucrului cotidian este prioritatea nr. 1. PERI a prezentat sistemul de cofraje cu panou mare, rezistent la viitor, SKYMAX, o solutie inovatoare pentru sistemele de cofraj. Principiul inovator nu numai că, crește semnificativ nivelul de siguranță pentru utilizatori, ci îmbunătățește și gradul de eficiență economică.

Soluția, care face posibilă efectuarea procedurilor de cofrare a plăcilor dintr-o poziție sigură la nivelul inferior, se remarcă nu numai datorită greutății scăzute, dar și datorită flexibilității tehnice și economice ridicate. Ca atare, sistemul SKYMAX este comercializat sub forma unui kit format din componente compatibile din diverse materiale.SKYMAX va oferi clienților modalități complet noi și flexibile de adaptare a soluției cofrajului la cerințe unice. Panourile, capetele de asistență și alte componente ale sistemului pot fi combinate în mai multe moduri diferite. În viitor, va fi posibilă și asamblarea panourilor SKYMAX pe șantier, folosind echipamente de siguranță pentru a produce mese mari de plăci. Mai mult decât atât, va fi posibil să atașați direct panouri suplimentare la masa plăcii SKYMAX și extinderea flexibilă a sistemului de cofraj. În acest fel, cofrajul pentru plăci asigură un grad ridicat de eficiență economică pe șantier și este deosebit de sigur.

Rezistent in viitor și rentabil

Capacitatea de a efectua procedura de cofrare a plăcilor de la nivelul inferior face din SKYMAX o investiție care se dovedește în viitor. Dintr-o poziție sigură pe suprafața de instalare, panourile sunt alimentate prin orificiile de ghidare brevetate, care prezintă dinți de prindere, și capete care sunt fixate automat și nu pot fi ridicate. Acest lucru reduce cantitatea de muncă și nivelul de efort implicat și crește semnificativ nivelul de siguranță pe șantier. Componentele adiționale ale sistemului, cum ar fi cadrele de coloană și grinzile de reglare dublă, asigură urcarea în siguranță și ușor pe suprafețele de îmbinare, reducând astfel efortul necesar în mod semnificativ.

Cea mai recentă generație de tehnologie RFID

Prin instalarea standard a transmitatoarelor RFID cu frecvență dublă în fiecare sistem SKYMAX, PERI s-a asigurat că SKYMAX este echipat optim pentru viitor. Această tehnologie permite clienților să detecteze și să identifice clar panourile SKYMAX de la distanțe semnificative și în masă folosind un scaner. În acest fel, informațiile specifice privind componentele și instrucțiunile de asamblare nu pot fi regăsite digital folosind un smartphone convențional compatibil NFC și aplicația PERI Material Scan datorită acestei etichete RFID speciale, procesele logistice pot fi, de asemenea, optimizate în conformitate cu principiul track & trace.

Număr redus de componente ale sistemului și funcționalitate explicativă

Lucrul cu sistemul SKYMAX este remarcabil de simplu datorită numărului redus de componente diferite ale sistemului. Sistemul de combinare a panourilor și capetelor este autoexplicativ. Ca atare, procesul de asamblare poate fi învățat fără a fi nevoie de o pregătire extinsă.

Pentru formarea operațiunilor este necesară doar un singur cap, deoarece acesta poate fi desfășurat flexibil în toate direcțiile, chiar și în zonele de margine și dacă există o schimbare în direcția panourilor. Datorită geometriei bine gândite a panourilor, a capetelor de sprijin și a capetelor de coborâre, panourile pot fi susținute în orice poziție dată. Acest lucru face posibilă utilizarea SKYMAX într-o manieră flexibilă, simplă și economisind timp.

Cofrare rapidă și izbitoare

Utilizarea sistemului SKYMAX grăbește procesele de constructie din șantier. Grinda de baza vă permite să începeți procesul cu ușurință și face cofrarea mai eficienta: Pe lângă volumul de lucru redus la început, sunt necesare mai puține trepieduri pentru procesul de cofraj. Ba mai mult, nu mai este necesar să parcurgeți procesul de nivelare a recuzitelor individuale. Utilizarea unui cap de coborâre reduce timpul de cofrare la minimum și faciliteaza decofrarea timpurie rapidă și parțială. Odată finalizat procesul de decofrare, panourile SKYMAX pot fi utilizate pentru secțiunea următoare împreună cu capetele. Acest lucru reduce necesarul de materiale in santier și reduce costurile. Având în vedere faptul că doar doi lucrători sunt necesari pentru procesul de cofrare si decofrare, personalul necesar este, de asemenea, redus la minimum.

Greutatea scăzută a componentelor

Panourile ușoare și pe scară largă pe bază de aluminiu și polimer utilizate în sistemul SKYMAX vor câștiga datorită greutății reduse, ceea ce reduce timpul și efortul necesare pentru procesul de instalare. Niciunul dintre elementele de cofraj nu cântărește mai mult de 32 kg. Mai mult decât atât,manerele din profilele laterale și longitudinale fac ca panourile să fie mai ușoare și mai ergonomice.