Documentație articol de presă
2 mar. 2020
Milan, Italia
- Articole de presă (ro)
- 4.707 Caractere (exclusiv interspații)
- 4 Imagini presă
- 146.9 MB
Descărcați documentația articolului de presă
GIOIA 22, Milan, Italia
GIOIA 22 stabilește noi repere în ceea ce privește durabilitatea: turnul de 120 m înălțime din inima districtului Porta Nuova va acoperi 65 % din cerințele sale energetice anuale utilizând surse regenerabile de energie. Clădirea înaltă de 30 de etaje va oferi suficient spațiu pentru aproximativ 2.700 de persoane, 350 de locuri de parcare și 13 ascensoare. PERI a oferit sprijin în timpul procesului de construcție a acestui proiect inventiv, folosind o combinație de soluții de cofraj și schele personalizate.
GIOIA 22 este prima clădire de dimensiunea sa din Italia care respectă standardul NZEB (consum de energie aproape zero). O caracteristică a clădirii este forma sa pliată, care are o semnificație ecologică, pe lângă faptul că este plăcută din punct de vedere estetic. Tehnologia de ultimă generație și planificarea structurală vor permite utilizarea spațiilor exterioare și interioare într-o manieră inovatoare. De exemplu, cele 225.000 de panouri fotovoltaice integrate vor genera suficientă energie electrică pentru a furniza echivalentul a aproximativ 300 de gospodării. La numai doi ani după ce piatra de temelie a fost pusă în vara anului 2018, clădirea urmează să se deschidă în acest an.
Proiectare excepțională posibilă prin combinația de sistem specifică proiectului.
Clădirea este formată dintr-un nucleu principal cu 26 de etaje și un miez secundar cu 13 etaje. Caracteristica specială: de la etajul doi în sus, turnul începe să se plieze astfel încât plăcile să devină mai largi cu fiecare etaj care trece. O combinație specifică proiectului de sisteme diferite a fost necesară pentru a crea o formă neobișnuită a clădirii. Mai mult, lucrările de construcție trebuiau finalizate cât mai rapid și eficient, pentru a respecta termenele stricte. Din aceste motive, s-a luat decizia de a combina cofrajul Slab SKYDECK cu o soluție suplimentară de sistem RCS P pentru a realiza plăcile de la etajul doi în sus. Secvențele de montaj sistematic și componentele ușoare ale sistemului au permis completarea întregului etaj într-o săptămână.
Caracteristicile clădirii sunt cele 17 coloane rotunde din care sapte sunt înclinate. Au fost ridicate folosind cofraje circulare cu coloane SRS. Datorită suprafețelor lor de beton arhitectural de înaltă calitate, coloanele sunt de asemenea plăcute estetic. Diametrul coloanelor variază între 1,0 m și 0,8 m, devenind mai mic odată cu cresterea inaltimii cladirii.
Clientul a utilizat aproximativ 1.000 m² de cofraj TRIO pentru cofrarea peretilor în ambele nuclee. Sistemul TRIO a fost combinat cu platforma BR și sina cataratoare RCS C pentru a forma scările și arbori de ridicare. Un aspect deosebit a fost utilizarea sistemului autocatarator ACS P pt ridicarea brațului distribuitor de beton de 32 m lungime de la un etaj la altul.
Sistemul de schela personalizată facilitează conectarea ambelor nuclee ale clădirii
17 Panouri de protecție pentru catarare RCS P cu șine ghidate s-au folosit pentru secțiunea de construcție cu geometrie consistentă. Aceste sisteme au fost fixate în permanență pe structură. În acest fel, panoul de protecție pentru catarare RCS P a fost ancorat la ghetele de catarare cu sabla RCS de placa de baza care, la rândul lor, au fost fixati cu ancore M24. Pentru secțiunea înclinată a turnului au fost utilizate 15 panouri de protecție pentru catarare RCS P, fără ghidare, cu macara. În plus, a fost utilizată o unitate de perete de protecție RCS urcată în diagonală și deplasată fără macara folosind un sistem hidraulic de catarare mobilă.
Procesul de conectare a nucleului principal al clădirii la miezul secundar a fost una dintre provocările tehnice cheie ale proiectului. Pentru a realiza acest lucru, prima unitate de catarare RCS a fost instalată folosind șinele de urcare verticale, dar și înclinate lateral. Secțiunea cu cantilevă a plăcii de acoperiș de la etajul 25, care, la 10 m, este de două ori mai înaltă decât celelalte etaje, a fost implementată cu ajutorul turnurilor flexibile PERI UP Flex. Acestea au fost susținute de șinele RCS și de bare de oțel care au fost ancorate pe placă.
Concept sofisticat de siguranță
Siguranța la locul de muncă a fost de o importanță extrem de mare, în ciuda necesității de a obține rezultate rapide: Panourile de protecție pentru catarare RCS P au fost utilizate pentru închiderea fără poduri a podelelor din carcasa clădirii. Pe de o parte, au servit ca balustrade, dar au oferit și o protecție suplimentară împotriva vântului și au împiedicat obiectele să cadă din clădire. În plus, peste 4.000 de metri liniari de PROKIT au fost folosiți ca balustrade pe marginile clădirii. Datorita acestora, echipa șantierului funcționat în orice moment în siguranță și eficient.
Transport eficient de materiale
Două platforme RC RC au fost folosite pentru a muta materialele esențiale de la un etaj la altul. Platformele erau mijlocul ideal de transport in santier datorită capacității lor de încărcare ridicate și a opțiunilor de montare flexibile. Au făcut posibilă mișcarea pachetelor cu dimensiuni de până la 5,30 m x 2,30 m și greutăți de până la 3000 kg.