You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

30
iun.
30
iun.

Proiectul Northwest Redwater (NWR), Edmonton, Canada

30 iun. 2016


Siguranța în lucru la nivel înalt și eficiența crescută în schele industriale, Edmonton, Canada

Sistemul de schele PERI UP împreună cu integrarea planificării 3D a schelelor  într-o fază incipientă au redus factorul de timp și cost în timp ce simultan au crescut nivelul de siguranță în lucru pentru construcția unei platforme industriale în Canada.

 În nord-vestul Edmonton/Alberta se construiește cea mai modernă rafinărie de șisturi bituminoase din lume. Rafinăria va produce 150.000 de barili pe zi, adică aproximativ 2,5 milioane de litri de petrol.

Începând cu anul 2013, componentele rafinăriei au fost instalate pe o suprafață de 2 km² și primul din totalul de 3 sectoare va deveni operațional în toamna anului 2017.

Construcție industrială fără accidente de muncă

Specialiștii PERI din nordul Americii proiectează și furnizează soluții cu schelă industrială PERI UP Industrial, asigurându-se în același timp de disponibilitatea cantităților mari de materiale. 1.500 tone de schelă își asigură utilitatea zi de zi, în timp ce în jur de 1.500 de oameni sunt angajați pe șantier în perioadele de vârf. Pentru compania de construcții industriale, Fluor, siguranța este capitală: unul dintre obiectivele principale al tuturor celor implicați în proiect este să se atingă 1 milion de ore lucrătoare fară niciun accident de muncă.

Niveluri ridicate de siguranță – eficiența crescută

Pentru aceasta, PERI UP furnizează sisteme integrate avantajoase nu doar în perioada operațiunilor de asamblare dar și în perioada de utilizare a schelei.

De exemplu, datorită sistemului de tip rețea a schelei industriale PERI UP Flex Industrial, asamblarea acesteia în funcție de componentele rafinăriei poate fi efectuată cu ușurință prin flexibilitatea pe care o oferă prin bare orizontale cu lungimi la pas de 25 cm, fără consumul de timp necesar asamblării țevilor și cuplarea componentelor aferente schelelor clasice, rezultând platforme de lucru sigure. În plus, utilizarea consecventă a componentelor sistemului nu numai accelerează timpul de asamblare a schelei. Prin montarea sistemului de podină aferent sistemului PERI UP Flex Industrial se asigură acoperirea integrală a golurilor fără alte completări evitându-se astfel prezența oricăror pericole de împiedicare în timpul utilizării ulterioare.

În plus față de avantajele de asamblare și de siguranță oferite de sistemul de schelă PERI UP Flex Industrial, în particular, suportul competent pe șantier a fost un factor important pentru realizarea reducerii de timp și cost. Datorită planificării detaliate 3D a sistemului de schelă, precum și consultarea și coordonarea din timp împreună cu toți participanții la proiect, a crescut atât siguranța în muncă cât și eficiența. Proiectarea schelei pe șantier cu PERI CAD permite ingineriilor canadieni PERI să coordoneze împreună cu partenerii proiectului soluțiile propuse în prealabil. Prin urmare, orice zonă cu probleme poate fi identificată într-un stadiu incipient, ceea ce permite ca schela de lucru să fie optimizată pentru uz extins. Prin acest lucru se evită improvizarea în timpul montajului la propriu a schelei accelerându-se astfel operațiunile de lucru și ducând la creșterea nivelului de siguranță în muncă. În plus, costurile cu materialele precum și costurile de transport sunt reduse deoarece sunt livrate numai materialele necesare rezultând o creștere a utilizării acestora.

De la 3D la 5D

Pentru proiectul industrial din Edmonton, responsabilii afirmă faptul că planificarea 5D este mai potrivită: planificarea tridimensională a schelei a fost extinsă printr-un proces suplimentar de date, care merge mult dincolo de o soluție tehnică. Alți factori, cum ar fi costurile de materiale, volumul de muncă precum și timpul de asamblare și durata de viață sunt integrate în procesul de planificare iar schela este alocată unor sectoare individuale care pot fi identificate în orice moment.

Drept rezultat, echipa de management de proiect poate menține o privire de ansamblu – chiar și pentru proiectele foarte mari – prin care comparațiile planificare/realitate indică posibile abateri în execuție comparativ cu planificarea efectivă.

Fluor – o companie de construcții industriale mare

Servicii de inginerie, achiziții, construcție, întreținere și management de proiect: cu 40.000 de angajați, Flor este partenerul competent pentru proiecte industriale complexe la nivel mondial. Proiectul NWR din Edmonton este unul din mai multe proiecte industriale din Canada și Statele Unite ale Americii pe care compania de construcții industriale le construiește, extinde și modernizează cu ajutorul PERI UP. Strânsa colaborare cu specialiștii de schele PERI asigură nu numai livrari sigure de materiale și procese de producție verificate, dar și competența ridicată în proiectare și executarea în condiții de siguranță a tuturor lucrărilor de construcții prin certificarea instruirii personalului.