You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

01
apr.
01
apr.

Noua platformă mexicana de petrol și gaze Ku-Maloob-Zaap

1 apr. 2020


Platforma pt compresorul de gaz CA-KU-A1, Altamira, Tamaulipas/Mexico

Câmpul de petrol și gaze Ku-Maloob-Zaap (KMZ), care acoperă o suprafață totală de aproximativ 121 km², este situat în golful Campeche, 105 km nord-est de orașul Ciudad del Carmen. În 2019, a fost adăugată o nouă platformă de compresor de gaz, denumită CA-KU-A1, la complexul de producție de petrol și gaze care se află acolo. Pentru realizarea proiectului de construcție critică în timp, PERI a oferit soluții de schele flexibile și un suport complet la fața locului.

Noua platformă de expansiune CA-KU-A1 a fost ridicată la șantierul naval Dragados Offshore din Altamira, Tamaulipas, înainte de a fi expediată pe mare în septembrie 2019. Scopul stației este de a crește producția de gaze în centrul punctului KMZ de pe coasta mexicană.Platforma,care cântărește aproximativ 23.900 de tone,are o capacitate de compresie de 450 MMcf/d.În„partea de sus”,nucleul principal al platformei,acidul gazos din trei platforme înconjurătoare este colectat,curățat și comprimat de unitatea de compresor dezvoltată de Dragados. Stația este ancorată în siguranță pe fundul mării folosind ceea ce este cunoscut sub numele de sacou. Două poduri conectează stația la restul câmpului KMZ și sunt sprijinite cu ajutorul a două trepieduri.

PERI UP Flex – totul rotund

Pentru ridicarea platformei complexe a fost necesară o soluție versatilă și adaptabilă de schele. Cu ajutorul sistemului modular de schele PERI UP Flex,a fost posibilă montarea platformelor de lucru sigure chiar și la înălțimi mari. Posibilitatea de a schimba direcția punților în golurile schelei a făcut posibilă construirea unor obstrucții rotunde, cum ar fi conducte sau construcții portante. Aceasta însemna că suprafețele de lucru erau aproape complet lipsite de goluri, fără diferențe de înălțime sau pericole de deplasare. Conexiunea de evidență auto-securizantă pe rozetă, protecția integrată împotriva ridicării pe punțile antiderapante și protecția laterală de la capăt au oferit un grad de siguranță deosebit de ridicat. Acest lucru a permis personalului șantierului să efectueze operatiuni precum sudarea, vopsirea, asamblarea conductelor și cablurilor și instalarea sistemelor electrice ale platformelor într-un mediu sigur.

Mai mult decât atât, rețeaua continuă a sistemului metric, formată din creșteri de 25 cm, a deschis calea pentru o construcție formată în mare parte din platforme de lucru suspendate formate din punți de oțel UDG. S-au folosit tuburi de schele și cuplaje pentru fixarea acestora la grinzile de oțel ale platformei. Ca atare, PERI UP Flex a furnizat schele cu o soluție rapidă și ușor de instalat. De asemenea, sistemul modular a furnizat sudorilor o platformă de lucru sigură în timp ce lucrau la sacou. Aici au fost efectuate sarcini precum sudarea întregii conexiuni a sub-construcției și a conductelor convergente în punctele nodului.

Acces sigur pentru muncitori

Turnuri de scări cu unități de scară alternativă au fost instalate la două colțuri ale platformei pentru a oferi acces la primul nivel al stației principale. Scara de trecere PERI UP Flex 100 nu numai că a oferit personalului locației distanțe scurte de mers între niveluri, ci și o gardă semnificativă a capului. Punțile antiderapante și deschiderile în formă de trompetă care sunt curbate în sus au însemnat că treptele pot fi utilizate în siguranță. Pânzele și plăcile de sus închise de-a lungul marginilor de aterizare au împiedicat căderea obiectelor și, de asemenea, asigura un nivel mai mare de siguranță. Cu o încărcare directa de 40 kN, a fost perfect echipata pentru a sprijini până la 50 de persoane simultan. Ca atare, până la 500 de muncitori ar putea urca sau părăsi platforma în termen de 30 până la 60 de minute fără probleme, în funcție de schimb.

Sistemul modular ALPHAKIT - o sursă de sprijin

Pe de o parte, Turnul ALPHAKIT a servit ca turn de prindere pentru trepieduri, pe de altă parte, a oferit un punct de acces pentru muncitorii în construcții. Platforma de lucru atașată turnului a fost utilizată pentru a efectua instalații suplimentare, precum cele asociate cu sistemele de evacuare. Pre-asamblarea turnurilor de asfaltare a fost efectuată pe sol și cu mâna. Acesta a fost un proces rapid și eficient datorită numărului redus de componente ușoare implicate. Nu a fost necesară o macara până la stadiul de montaj. Inginerii PERI au fost prezenți la fața locului pentru a ajuta muncitorii.

Datorită faptului că înălțimea turnurilor ar putea fi configurată între 12 m și 25 m, ALPHAKIT ar putea fi, de asemenea, adaptat flexibil la circumstanțele locale. Mai mult,axul capului integrat a permis ajustări fine suplimentare de până la 75 mm.În stare neîncărcată,axul capului poate fi ușor reglat cu mâna. În sarcină, unitatea hidraulică HD,formată dintr-un cilindru de ridicare și o pompă manuală,a făcut posibilă ridicarea și coborârea fusului capului într-o manieră controlată.

Soluție  PERI rentabilă

Pe parcursul întregului proiect,utilizarea sistemelor închiriate din PERI a însemnat furnizarea de materiale în termen și sistemul a fost utilizat într-un mod rentabil. În acest fel,un număr de aproximativ 50 de livrări cu peste 700 de tone de material de schelă au fost livrate la timp în șantier din locația logistică PERI. Discuțiile periodice dintre client și PERI și timpii de răspuns rapid nu numai că au făcut posibilă gestionarea cererii de materiale într-o manieră flexibilă, dar au facilitat și finalizarea la termen a proiectului de construcție critic în timp.