You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

02
dec.
02
dec.

O gamă largă de soluții de sisteme PERI utilizate pentru construcția Centrului Impotriva Cancerului

2 dec. 2019


Documentație articol de presă

2 dec. 2019
Calgary, Canada
  • Articole de presă (ro)
  • 5.031 Caractere (exclusiv interspații)
  • 8 Imagini presă
  • 176.3 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Centrul Impotriva Cancerului (CIC), Calgary, Canada

Clădirea Centrului Impotriva Cancerului din Calgary, un centru de cercetare de ultimă generație pentru tratament și cancer, nu este doar cel mai mare proiect de construcție care se desfășoară în prezent în provincia Alberta din Canada, ci este și cel mai mare proiect de construcție pe care PERI îl are,luand în considerare  volumul de materiale din santier. Utilizarea a 14 soluții diferite de sisteme PERI perfect coordonate a făcut posibilă realizarea proiectării complexe a centrului într-o manieră eficientă.

Din ordinul guvernului din Alberta, se construiește un spital, un centru de îngrijire de zi și un laborator de cercetare de ultimă generație pe o suprafață de 185.000 m2. Scopul este de a oferi pacienților tratamente împotriva cancerului, precum și îngrijiri centrate pe pacienți și familii, la sediul Centrului Medical Foothills care se deschide în 2023. Această viziune este simbolizată prin forma extrem de neobișnuită a clădirii: un copil și un adult care se îmbrățișează respirând ca unul. După ce proiectul va fi finalizat,in noiembrie 2022, clădirea va consta din 18 etaje, dintre care 5 sub nivelul solului și 13 deasupra solului.

O soluție complexă de cofraje și schele dintr-o singură sursă

Pentru lucrările de construcție, clientul se bazează în totalitate pe soluții de sistem PERI testate: Inginerii de la PERI au dezvoltat planuri prin care au combinat 14 soluții diferite de sistem care au fost adaptate pentru a satisface cerințele din santier. Pe lângă cea mai complexă structură SKYTABLE executată vreodată și o soluție VARIOKIT VRB de ultimă generație, în total mai mult de 15.000 m² de cofraje pentru plăci, 4.000 m² de cofraje de perete, materiale de schelă extinse și peste 12.000 de MULTIPROP și 9.000 de popi extensibili zincati PEP vor fi utilizate pe parcursul proiectului. Într-o primă faza, coloanele TRIO TRS 120 vor fi utilizate pe șantier. Aceste coloane vor fi utilizate alături de coloanele TRS 90, permițând companiei de construcții să îndeplinească cerințele privind dimensiunea coloanelor.

Structura clădirii atipice cu înălțimi variabile ale etajului

Prima etapă a construcției, finalizată în iunie 2019, a cuprins construcția parcarii subterane cu cinci etaje, care acoperă o suprafață totală de aproximativ 100.000 m2 și constă dintr-un volum total de beton de 68.000 m³. Caracteristica generala a zonei de parcare este structura sa complexă, cu înălțimi de etaj care variază între 3,5 m și 7 m. Inginerii PERI au folosit cofrajul pentru plăci SKYDECK pentru a realiza acest lucru. Componentele ușoare au permis personalului șantierului să conserve energia în timpul procesului de construcție. În același timp, a fost posibilă reducerea timpului de executie la minimum. Sistemul SKYDECK cu cap cazator a facilitat decofrarea timpurie, ceea ce înseamnă că elementele pot fi eliminate după o perioadă relativ scurtă de timp și reutilizate pentru alte secțiuni de betonare.

Pentru secțiunea de la sol a clădirii, au fost realizate peste 400 de schite de montaj și imagini de ansamblu în colaborare cu clientul pentru a dezvolta cea mai complexă structură de proiect SKYTABLE implementată vreodată: Un total de 247 de dale compuse din 218 design-uri diferite sunt utilizate pentru proiectul de construcție al Centrului Impotriva Cancerului din Calgary . Din cauza spațiului limitat de asamblare din santier, acestea sunt pre-asamblate și livrate la timp. Acestea vor fi apoi conectate la grinzile preasamblate din santier.

La fel ca faza de planificare, proiectarea soluțiilor VRB este una dintre numeroasele provocări pe care le prezintă acest proiect. Un total de 36 de grinzi VRB cu lungime de 22 m vor fi asamblate pentru a forma 18 sisteme de grinzi cu unități de platformă. Consola începe de la nivelul 4 și se extinde din clădire cu aproximativ 9 m pentru a permite turnarea plăcii de deasupra. Efectuând calcule structurale, este posibilă prevenirea supraîncărcării sistemului cauzată de forțele de tracțiune, de compresiune și de îndoire, ceea ce înseamnă că o altă provocare ar putea fi depășită cu succes.

BIM - crearea realității din realitatea virtuală

Faza de planificare a acestui enorm proiect a necesitat mult timp: timp de aproximativ un an, inginerii PERI au lucrat meticulos pentru a stabili abordarea optimă a coordonării, implementării și logisticii pentru a maximiza eficiența procedurilor șantierului. Cu ajutorul BIM (BIM = Building Information Modeling), a fost creat un model 3D. În acest fel, etapele individuale de asamblare, în special în ceea ce privește soluția VRB, pot fi prezentate lucrătorilor de construcții într-un mod vizual și inteligibil. De asemenea, este posibil să se utilizeze modelul 3D pentru a calcula zona optimă acoperită de sistemele de grinzi cu zabrele VRB în timpul dezasamblării pe șantierul restrâns. Echipa poate folosi, de asemenea, orarul 4D, un instrument suplimentar care oferă suport pentru planificarea secvențelor la șantier și clarifică procesele de asamblare și dezasamblare pentru sistemele de grinzi cu zabrele VRB.