You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

29
sept.
29
sept.

PERI construiește prima clădire rezidențiala printata 3D din Germania

29 sept. 2020


Documentație articol de presă

29 sept. 2020
Weissenhorn (Bavaria) / Beckum (Renania de Nord-Westfalia),
  • Articole de presă (ro)
  • 7.463 Caractere (exclusiv interspații)
  • 2 Imagini presă
  • 5.9 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Tehnologia de imprimare 3D pentru construcții rezidențiale este acum pregătită pentru piață, Weissenhorn (Bavaria) / Beckum (Renania de Nord-Westfalia),

  

        - Prima clădire rezidențială printata 3D din Germania este în curs de construcție în Westfalia

        - Noua tehnică de construcție vine cu ușurință prin toate procesele de aprobare a reglementărilor

        - Tehnologia de imprimare 3D pentru construcții rezidențiale este acum pregătită pentru piață

Weissenhorn (Bavaria) / Beckum (Renania de Nord-Westfalia), 29/09/2020. PERI GmbH construiește prima clădire rezidențială tipărită 3D din Germania în Beckum, Renania de Nord-Westfalia. Casa decomandată cu două etaje, cu aprox. 80 mp de spațiu locativ pe etaj nu este construit în mod convențional, este tipărit de o imprimantă de construcție 3D.

Această tehnică de construcție, care este pusă în practică în Germania pentru prima dată, a trecut prin toate procesele de aprobare de reglementare în ultimele câteva săptămâni și luni. Biroul de inginerie Schießl Gehlen Sodeikat a sprijinit dezvoltarea conceptului de obținere a aprobării, planificarea și executarea testelor de aprobare corespunzătoare au fost efectuate de Universitatea Tehnică din München. Clădirea a fost planificată de MENSE-KORTE ingenieure + architekten și de clientul Hous3Druck GmbH. Materialele utilizate pentru producerea betonului imprimabil provin din HeidelbergCement.

Statul federal Renania de Nord-Westfalia sprijină proiectul de imprimare 3D în construcția Beckum ca parte a schemei sale de dezvoltare „Innovatives Bauen” (construcții inovatoare). Astăzi, Ina Scharrenbach, ministrul pentru identitate regională, comunități și administrație locală, construcții și egalitatea de gen în statul federal Renania de Nord-Westfalia, a fost informată despre starea actuală a lucrărilor pe șantierul din Beckum.

„Inovația Renania de Nord-Westfalia pentru Germania: digitală, dinamică, gata de tipărire - acestea sunt cuvintele noastre cheie pentru viitorul construcțiilor. Suntem mândri că prima casă care va fi tipărită 3D este construită în statul nostru federal. Acest lucru face din Renania de Nord-Westfalia un pionier pentru Germania. Nu mâine, nu într-o zi, ci azi. Guvernul de stat din Renania de Nord-Westfalia oferă sprijin specific investițiilor în motorul de inovație al construcțiilor: casa 3D este subvenționat cu 200.000 de euro. Alte proiecte sunt în bucla de imprimare ”, explică Scharrenbach.

„Construcția clădirii rezidențiale imprimate 3D din Beckum este o piatră de hotar pentru tehnologia de imprimare a construcțiilor 3D”, spune Thomas Imbacher, director de inovație și marketing la PERI GmbH. „Suntem foarte încrezători că tipărirea în construcții va deveni din ce în ce mai importantă pe anumite segmente de piață în următorii ani și are un potențial considerabil. Alte proiecte tipografice rezidențiale sunt în curs de elaborare în Germania. Suntem mândri că implicarea PERI în proiectul de la Beckum ne-a făcut să devenim un pionier și precursor al acestei noi tehnici de construcție.”

„La PERI,ne vedem ca pe un inovator de vârf pe piețele noastre”,spune dr. Fabian Kracht, director financiar și organizație și purtător de cuvânt al consiliului de administrație al grupului PERI.„Investiția cu înțelepciune în start-up-uri care oferă soluții noi pe piețele noastre este un alt aspect al acestui lucru. Imprimarea 3D este un segment de afaceri care a ieșit din acest portofoliu de investiții și și-a făcut acum drum pe piață. Povestea de succes din Beckum este validarea faptului că am adoptat abordarea corectă.

„Imprimarea 3D în construcții schimbă fundamental modul în care construim și procesul de construcție rezidențială. Deoarece aceasta este prima clădire de acest gen, facem un proces de tipărire la un ritm mai lent decât ceea ce este de fapt posibil ”,spune Leonhard Braig, director de producție și lanț de aprovizionare la PERI GmbH.„Vrem să profităm de ocazie pentru a dobândi experiență suplimentară în operațiunile de zi cu zi, deoarece acest lucru ne va ajuta să valorificăm potențialul de reducere a costurilor tehnologiei noastre într-o măsură mai mare în următorul proiect de tipărire.”

Clădirea a fost planificată de MENSE-KORTE ingenieure + architekten și clientul este Hous3Druck GmbH. „Procesul de imprimare a betonului ne oferă proiectanților un grad ridicat de libertate atunci când proiectăm clădiri. Cu metodele de construcție convenționale, acest lucru ar fi posibil doar la un cost financiar mare ”, spune arhitectul Waldemar Korte, partener al cabinetului de arhitectură MENSE-KORTE ingenieure + architekten din Beckum. „Cu clădirea noastră rezidențială tipărită din Beckum, demonstrăm potențialul procesului de imprimare a construcției. Este un privilegiu imens pentru echipa noastră să realizeze primul proiect de construcție rezidențială tipărit 3D din Germania. Credem în viabilitatea viitoare a tehnologiei de imprimare a construcțiilor pentru sectorul construcțiilor și avem deja alte proiecte de imprimare 3D pe radarul nostru. ”

Tehnologie de imprimare și material

PERI utilizează imprimante 3D de tip BOD2 pentru imprimare. Această tehnologie de imprimare provine de la producătorul danez COBOD. PERI a achiziționat o participație la COBOD încă din 2018. Imprimanta BOD2 utilizată în Beckum este o imprimantă de tip portic, ceea ce înseamnă că capul de imprimare se deplasează cu aproximativ 3 axe pe un cadru metalic instalat în siguranță. Avantajul este că imprimanta se poate deplasa de-a lungul cadrului său în orice poziție din cadrul construcției și trebuie calibrată o singură dată.

Materialul „i.tech 3D” utilizat în procesul de imprimare a fost dezvoltat de HeidelbergCement special pentru imprimarea 3D. Proprietățile sale sunt adaptate cerințelor specifice imprimării 3D în construcții și funcționează perfect cu imprimanta BOD2. Acest lucru asigură că se realizează progrese consistente pe tot parcursul proiectului de construcție.

„Am avut o colaborare eficientă și inovatoare cu HeidelbergCement. Acestea au contribuit la clarificarea rapidă și ușoară a tuturor întrebărilor restante cu privire la metodele de construcție și la materialele de tipărire ”, spune Fabian Meyer-Brötz, șeful Imprimării în construcții 3D la PERI.

Clădirea este formată din pereți cu cavitate triplă, care sunt umpluți cu un compus izolant. În timpul procesului de imprimare, imprimanta ia în considerare conductele și racordurile pentru apă, electricitate etc. care urmează să fie așezate ulterior. BOD2 a fost certificat în așa fel încât este posibil să se efectueze lucrări în zona de imprimare în timp ce imprimarea este în curs. Aceasta înseamnă că lucrările manuale, cum ar fi instalarea țevilor goale și a conexiunilor, pot fi ușor integrate în procesul de imprimare.

Doar doi operatori sunt obligați să ruleze imprimanta. Capul de imprimare și rezultatele imprimării sunt monitorizate de o cameră. Cu o viteză de 1 m / s, BOD2 este în prezent cea mai rapidă imprimantă de construcție 3D disponibilă pe piață.

BOD2 durează doar aproximativ 5 minute pentru a finaliza 1m² de perete dublu.

Despre PERI:

Cu vânzări de 1.685 milioane EUR în 2019, PERI este unul dintre principalii producători și furnizori de sisteme de cofraj și schele din lume. Compania de familie, cu sediul în Weissenhorn (Germania), o forță de muncă de peste 9.500 de angajați, peste 60 de filiale și peste 160 de locații de depozite, oferă clienților săi echipamente inovatoare de sistem și servicii complete legate de toate aspectele cofrajelor și tehnologie de schele.

 

Contact:

 

Markus Woehl
Head of Communication PERI GmbH

Tel.       +49 (0)7309 950-1310

Mobile +49 151 728 33274

markus.woehl@peri.de