You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

16
ian.
16
ian.

PERI DUO câștigă Premiul BAKA pentru inovarea produselor 2019

16 ian. 2019


Remarcabilă soluție de cofrare pentru reamenajarea clădirilor

Producătorul de cofraje și schele pe bază de Weissenhorn, PERI, a câștigat premiul BAKA pentru inovația produselor 2019. Gunther Adler, secretar de stat la Ministerul Federal al Afacerilor Interne, responsabil de construcții și afaceri interne - împreună cu Dr. Ing. Reinhard Pfeiffer de la Messe München și președintele BAKA, Ulrich Zink, a prezentat premiul în fața a aproximativ 800 de invitați la BAU 2019 din München, pe 14 ianuarie. Premiul special a fost acceptat în numele companiei de Bernhard Überle, directorul de vânzări PERI din Germania și managerul de vânzări PERI, Helmut Sterflinger.

Pentru a noua oară, Asociația Federală a Renovării Vechilor Clădiri (BAKA) împreună cu Messe München au sponsorizat în comun concursul internațional "Praxis Altbau - Preis für Produktinnovation"sub auspiciile Ministerului Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii si Siguranta Nucleara (BMU).

Beneficiarul premiului a fost PERI DUO, un cofraj compozit universal aplicabil, cu un design ușor. Conceptul său material și de producție corespunde, în principiu, principiului de la leagăn la leagăn. A fost conceput ca un sistem care poate fi folosit pentru a forma fundatii, pereti, dale, grinzi si coloane. Datorită designului său constructiv, nu numai că numărul componentelor de bază a fost redus foarte mult, dar și numărul pieselor și conexiunilor de conectare.

Nici o componentă nu cântărește mai mult de 25 kg. Astfel, PERI DUO nu necesită utilizarea unei macarale în timpul operațiunilor de construcție și nici alte mijloace mecanice de transport și asamblare. Datorită greutății sale ușoare, tehnologiei de montaj simplu și fără ciocan, precum și manevrabilitate practică intuitivă, sistemul de cofrare poate fi asamblat și utilizat rapid, în liniște și în siguranță și de echipe de construcție mai puțin experimentate.

 

Utilizarea DUO în proiectele de reabilitare a clădirilor existente
Zonele diverse din gama de lucrări de reabilitare existente variază de la loturile vacante din interiorul orașului până la păstrarea monumentelor istorice, prin retehnologizarea infrastructurilor de transport în timpul operațiunilor în curs. Implicațiile pentru executarea lucrărilor de construcție sunt la fel de variate ca și cele provocatoare. Practic, sarcina este de a examina natura fizică a clădirii existente în mediul său și apoi de a furniza echipamentul de lucru adecvat pentru proiectul respectiv de construcție. În plus, lucrul în structurile existente trebuie, de obicei, să aibă loc în spații extrem de limitate. De asemenea, pentru a putea lucra rapid în condiții de spațiu restrâns și fără macarale, echipamentul folosit ar trebui să fie ușor și, de preferință, poate fi mutat manual.

Avantaje în utilizarea ca cofraj universal și manual
În cazul în care sunt necesare în mod normal patru sisteme de cofraj diferite pentru realizarea fundațiilor, pereților, plăcilor și coloanelor, cofrajele compozite PERI DUO pot face acest lucru folosind doar un singur sistem. Ca urmare, amortizarea rapidă se realizează deja după o perioadă scurtă de utilizare.

Sistemul este rapid și ușor de înțeles, în timp ce orice formare care ar putea fi necesară este menținută la minimum. Echipele echipelor de construcție mai puțin experimentate pot atinge, de asemenea, un nivel ridicat de performanță și calitate a muncii datorită logicii de asamblare și de utilizare aproape de sine explicativă. În același timp, PERI DUO este un sistem de cofrare real și ușor, din punct de vedere al greutății și dimensiunilor elementelor. Pentru șantierele de construcții unde spațiul este avantajos, posibilitatea de a efectua operațiuni de formare și betonare fără a necesita o macara sau alte mijloace de ridicare și de transport asigură avantaje mari de timp și productivitate.

Alte avantaje rezultă din procentajul constant ridicat de piese identice utilizate pentru toate tipurile de aplicații de cofrare și de tehnologia de asamblare complet diferită. Mijloacele de conectare și racordurile de sistem sunt fixate fără efort în poziție prin prindere, fixare în poziție, întoarcere sau înșurubare - cât mai mult posibil fărăasigurarea suplimentară prin utilizarea unui ciocan. Reducerea nivelului de zgomot care rezultă este la fel de avantaj pentru șantierele de construcții din România rezidențiale sau urbane, deoarece este vorba de lucrări de renovare în clădirile existente.

Chiar și în timpul operațiunilor de curățare, întreținere sau reparații, cofrajele compozite PERI DUO ating un nivel ridicat de eficiență economică. Suprafetele din materiale compozite din fibre sunt usor de curatat si o schimbare a formularului nu duce la nici un timp de oprire a sistemului, dar poate fi efectuata direct pe santier in doar cateva minute printr-o surubelnita cu acumulator.

Soluție cu un sistem ușor de construcție
Masivă economie de greutate fără a sacrifica rezistența, rigiditatea și capacitatea portantă a construcției - o scurtă descriere a construcției ușoare cu materiale compozite din fibre, care a fost, de asemenea, modelul pentru dezvoltarea cofrajului compozit PERI DUO. Cu toate acestea, în timp ce construcția ușoară a devenit o caracteristică arhitecturală stabilită pentru construirea structurilor de susținere sau pentru materiale de construcție optimizate în funcție de greutate, această dezvoltare se află încă în fază incipientă pentru utilaje și echipamente de construcții.

În special, în combinație cu materiale compozite din fibre, tema construcției ușoare a fost întâmpinată cu scepticism. În domeniul instrumentelor și echipamentelor de lucru pe bază de plastic, se presupune frecvent că produsele semi-profesionale de construcție sunt utilizate cu o rezistență mecanică insuficientă. Aceasta este o interpretare greșită semnificativă a unei metode de proiectare și de producție care este din ce în ce mai mult văzută ca o competență cheie în viitorul industriei prelucrătoare, în lumina resurselor materiale și a resurselor de energie în scădere. Un punct de vedere pe care PERI l-a împărtășit de mult și se integrează din ce în ce mai mult în programul său de dezvoltare a produselor.

Pentru PERI DUO, cele trei principii cele mai importante ale construcției ușoare au fost încorporate în dezvoltarea produsului - construcția de materiale, proiectare și sistem ușoare. Designul de material ușor corespunde utilizării compozitelor ușoare, cu rezistență ridicată la fibre. Designul ușor este realizat prin construcția în formă de casetă a panourilor de cofraj DUO. Integrarea mai multor funcții în panoul de cofraj DUO sau în conexiunile DUO și conectorii îndeplinesc complet principiul construcției ușoare a sistemului.

Concept durabil de materiale și de producție
PERI desfășoară activități intensive de cercetare și dezvoltare pe materiale ușoare metalice și nemetalice. Un rezultat al acestui lucru este utilizarea sporită a compozitelor de fibre. Acestea se bazează pe o matrice polimerică, prin care fibrele cu rezistență ridicată sau cu cea mai mare rezistență posibilă și rigiditate sunt încorporate în conformitate cu sarcinile externe.

Pe lângă optimizarea caracteristicilor tehnice, materialele compozite din fibre permit proiectarea componentelor nelimitate. În cazul operațiunilor la șantier, acestea se remarcă datorită greutății lor scăzute, absorbției de înaltă presiune și durabilității sporite împotriva umezelii, deoarece aceste componente nu se contractă, nu se umflă sau nu se rutează. De asemenea, în ceea ce privește stabilitatea pe termen lung sau din punctul de vedere al durabilității, compozitul de fibră utilizat garantează un echilibru complet pozitiv.

PERI DUO este fabricat utilizând un proces de fabricare a deșeurilor zero, ceea ce duce la producerea de deșeuri. Toate materiile prime sunt integrate în procesul de producție. Conceptul de ciclu de viață urmează intențiile principiului de la leagăn la leagăn care face distincția între cicluri de materiale naturale și tehnice închise. Astfel, la sfârșitul utilizării lor, materialele nu mai sunt eliminate ca deșeuri la depozitele de deșeuri sau incineratoare, dar sunt complet conservate ca substanțe nutritive sau reciclabile. În conformitate cu această economie ciclică închisă, materialul DUO rămâne ca un material după reciclare și poate fi utilizat pentru produse noi, cum ar fi formlineri.