You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

18
mai
18
mai

PERI permite o perioadă de construcție de nouă luni, menținând standarde înalte de siguranta

18 mai 2022


Documentație articol de presă

18 mai 2022
  • Articole de presă (ro)
  • 5.102 Caractere (exclusiv interspații)
  • 6 Imagini presă
  • 47.8 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Facultatea de Guvernare, Științe Economice și Sociale, Universitatea Politehnică Mohammed VI, Rabat, Maroc

PERI a sprijinit construcția noului campus al Universității Politehnice Mohammed VI (UM6P) din Rabat, Maroc. Cu fiabilitate și orientare către client, PERI a reușit să respecte termenul strâns de construcție de doar nouă luni și a contribuit la asigurarea faptului că proiectul a fost realizat conform standardelor stricte de siguranță. Pentru acest proiect de construcție, PERI a folosit o abordare just-in-time pentru a furniza o soluție globală cuprinzătoare dintr-o singură sursă, inclusiv noile cofraje pentru panouri ALPHADECK și HANDSET Alpha, precum și soluțiile de schele PERI UP.

Începând cu anul universitar 2021/2022, Facultatea de Guvernare, Științe Economice și Sociale (FGSES) va extinde Universitatea Politehnică Mohammed VI. Universitatea este denumită UM6P și este situată în Benguerir, Maroc. Universitatea își propune să promoveze dezvoltarea cunoștințelor și înțelegerii în diverse domenii prin cercetare, dezvoltare durabilă și studii postuniversitare. Noul campus, situat în Rabat, a fost inaugurat conform programului în septembrie 2021, după un timp de construcție de aproximativ nouă luni.

Cele mai înalte cerințe de siguranță

Două cerințe au jucat un rol esențial în licitația pentru proiect: antreprenorul francez SOGEA MAROC, subsidiară a Grupului VINCI, a cerut respectarea standardelor de siguranță ale Franței, care sunt binecunoscute pentru că sunt foarte exigente. Pentru a complica lucrurile, o monitorizare strictă a fost întreprinsă și de către Biroul American de Inginerie JESA. PERI a cucerit clientul cu conceptul lor cuprinzător de siguranță, care a inclus măsuri suplimentare pe lângă soluțiile de siguranță integrate în produsele PERI.

Respectarea programului strâns

Respectarea termenului strict de construcție a fost încă o provocare, care a necesitat un management precis și procese logistice coordonate optim. PERI a impresionat clientul cu disponibilitatea imediată și livrarea la timp a materialelor. Datorită operațiunilor pe șantier pe ture și a sistemelor PERI ușor de manevrat, care îndeplineau cerințele de toleranță scăzută la erori, timpul de nefuncționare a fost redus la minimum, ceea ce înseamnă că programul strâns a putut fi respectat.

Cofraj eficient și sigur pentru plăci

Având în vedere cerințele mari de siguranță și eficiență, un total de 2.000 m2 de cofraj pentru plăci ALPHADECK a fost alegerea preferată pentru formarea celor 120.000 m2 de suprafață de plăci. ALPHADECK se caracterizează prin proprietatile sale deosebit de ușoare de manevrare, implicând doar câteva componente ale sistemului. A fost posibilă creșterea nivelului de siguranță pe șantier prin cofrarea sistematică și lovirea cofrajului de la nivelul de dedesubt. ALPHADECK a avut, de asemenea, o contribuție semnificativă în ceea ce privește eficiența: sistemul drophead a permis lovirea timpurie și secvențele de ciclu rapide, ceea ce înseamnă că panourile au fost în curând gata pentru următoarea secțiune. Cu o greutate maximă de 15 kg, greutatea redusă a componentelor sistemului a asigurat că lucrătorii își pot conserva energia și a eliminat necesitatea unei macarale.

În plus, pe șantier din Maroc au fost utilizate cofraje de grinzi testate, constând dintr-un total de 16.000 m2 de panouri de cofraj PERI, precum și 30.000 de metri liniari de grinzi VT 20. PERI și-a pus amprenta aici cu materiale de înaltă calitate care au fost imediat disponibile. Acest lucru l-a convins pe client că PERI a fost alegerea potrivită; în primul rând din cauza calității înalte a materialelor și în al doilea rând pentru că acestea erau disponibile imediat.

Cofraj ușor fixat manual pentru fundație

Pentru a satisface cerințele clienților de siguranță și eficiență la ridicarea fundației, a fost ales un total de 900 m2 de cofraj LIWA și HANDSET Alpha Panel. Panourile ușoare, care sunt disponibile în diferite dimensiuni, au permis asamblarea manuală fără utilizarea unei macarale, economisind astfel timp considerabil.

PERI UP – susținere, lucru și acces schele într-un singur sistem

În plus, s-au folosit aproximativ 600 t de material de schele PERI UP. Sistemul inovator de schele a impresionat prin versatilitatea și flexibilitatea sa considerabilă de utilizare, precum și prin contribuția la standardele înalte de siguranță a muncii cerute. Cu protecția sa laterală cuprinzătoare, de la capăt la capăt, constând din două balustrade și plăci de picior pe toate părțile, precum și punți anti-alunecare, PERI UP îndeplinește cerințe ridicate de siguranță.

Designul inteligent al PERI UP care implică doar câteva componente ale sistemului a însemnat, de asemenea, că un singur sistem de schele ar putea fi utilizat pentru mai multe aplicații pe șantier. Turnurile de sprijin și de scări au fost ridicate în scurt timp, pe lângă platformele mari de lucru.

Asigurarea succesului cu o soluție completă și suport de șantier

PERI s-a dovedit a fi un partener de încredere pentru client și, în rolul lor de furnizor unic, a reușit să furnizeze materialele necesare cu cofraje și schele la timp - în ciuda tendințelor de pe piața globală a lemnului și a timpilor lungi de livrare care rezultă. . De asemenea, inginerii PERI au asigurat supravegherea zilnică a șantierului și au fost disponibili să consilieze clientul în orice moment. Acest lucru a minimizat efortul de coordonare al clientului și a asigurat că procesele de șantier au funcționat fără probleme.