You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

15
dec.
15
dec.

Premiera in cofrajele pentru panouri mari SKYMAX la construcția Turnului Pasteurs din Copenhaga

15 dec. 2020


Documentație articol de presă

15 dec. 2020
Copenhaga, Danemarca
  • Articole de presă (ro)
  • 3.983 Caractere (exclusiv interspații)
  • 5 Imagini presă
  • 45.6 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Turnul Pasteurs, Copenhaga, Danemarca, Copenhaga, Danemarca

În orașul Carlsberg, un cartier din inima orașului Copenhaga, se construiește un cartier complet nou. Mai multe clădiri înalte sunt în prezent în construcție acolo, iar Pasteur Tower va fi cea mai înaltă clădire rezidențială din Copenhaga după finalizare. Apartamentele vor fi construite pe 33 din cele 37 de etaje, iar întreprinderile comerciale vor fi amplasate pe patru etaje. PERI a susținut proiectul cu o varietate de soluții de cofrare. Punctul culminant special: prima utilizare a cofrajului pentru panouri mari SKYMAX.

În inima orașului Copenhaga, în Carlsberg Byen, Turnul Pasteurs, cea mai înaltă clădire rezidențială din Copenhaga, este construit pe un teren de 76.000 m2. Clădirea înaltă a fost proiectată de echipa de arhitecți de la Wingårdhs din Göteborg, iar Vilhelm Lauritzen Arkitekter a proiectat clădirile comerciale de sub turn. Nu doar înălțimea clădirii este recordul. Înainte ca lucrările la cofraj să poată începe în 2019, 85.000 m3 de pământ au trebuit să fie excavate. Aceasta este de aproximativ zece ori cantitatea de aur extrasă de oameni până în prezent. Un total de 14.500 m3 de beton va fi utilizat până la finalizarea clădirii. Lucrările la Turnul Pasteurs au început în 2018, iar clădirea este programată să fie finalizată până în 2022.

Soluții coordonate dintr-o singură sursă

Clientul PERI, Per Aarsleff A / S, a solicitat o soluție care să le permită să finalizeze lucrările de betonare la un etaj în șase zile. PERI a prezentat o soluție care îndeplinea aceste cerințe: combinația de cofraj SKYMAX Large Panel Slab, utilizată pentru prima dată și MULTIPROP Aluminiu Slab Props a redus timpul de închidere a plăcilor. Cofrajul sistemului MAXIMO a redus cantitatea de timp de lucru care trebuia folosit pentru formarea pereților. O altă cerință a fost aceea de a putea minimiza timpul de funcționare al macaralei. Soluțiile de ridicare de la RCS au îndeplinit această cerință.

Premiera cu succes a cofrajului pentru panouri mari SKYMAX

Pentru a îndeplini specificațiile strânse ale ciclurilor de cofrare, a fost crucială cofrajul SKYMAX Large Panel Slab, care a fost utilizat în condiții reale pentru prima dată. Cofrajul pentru panouri mari SKYMAX a fost o soluție câștigătoare în două privințe. Pe de o parte, SKYMAX poate fi introdus rapid sau indepartat de cofraj. Acest lucru se datorează în principal panourilor mari ușoare și numărului mic de piese diferite. În al doilea rând, panourile mari SKYMAX sunt instalate exclusiv de la nivelul inferior. Prin urmare, nu au fost necesare compromisuri din punct de vedere al siguranței. Capul special de coborâre SKYMAX este compatibil cu toate elementele de recuzită PERI. La Copenhaga, a fost utilizat în combinație cu elementele dovedite MULTIPROP din aluminiu. Acest lucru a permis decofrarea timpurie și a contribuit la menținerea ciclului strâns de 6 zile.

Urcare fiabilă cu sistemul RCS Rail Climbing

Din punctul de vedere al clientului, sistemul modular RCS Rail Climbing a obținut mai multe caracteristici. Timpul de funcționare al macaralei a fost redus la minimum. În plus, flexibilitatea unității de alpinism RCS cu eșafodul de cofraj RCS C a creat posibilitatea adaptării optime la condițiile și înălțimile peretelui etajelor. A existat, de asemenea, un alt aspect de siguranță care l-a cucerit asupra clientului: panoul de protecție pentru alpinism RCS P și parapetele au închis complet podelele structurale.

Contribuția cu succes a cofrajului dovedit al sistemului MAXIMO

Avantajele cofrajului de sistem MAXIMO au fost, de asemenea, utilizate în mod profitabil în acest proiect. Timpul economisit de ancorarea unilaterală a ajutat, de asemenea, clientul să-și atingă obiectivul rapid, fără a fi nevoie să accepte o pierdere de calitate.

După premieră, urmează următorul proiect

Cofrajul SKYMAX Slab a adus o contribuție semnificativă la succesul proiectului. Clientul a fost complet mulțumit de progresul proiectului și de noua metodă inovatoare de formare a plăcilor de la nivelul inferior. În timpul fazei de construcție a Turnului Pasteurs, antreprenorul de construcție a decis, prin urmare, să folosească Cofrajul SKYMAX pentru următorul său proiect.