You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

13
ian.
13
ian.

Respectarea ciclului saptamanal cu ansamblul de cofraj mobil PERI VARIOKIT VIL

13 ian. 2022


Documentație articol de presă

13 ian. 2022
Polonia
  • Articole de presă (ro)
  • 3.733 Caractere (exclusiv interspații)
  • 7 Imagini presă
  • 38.7 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Expressway S3 Legnica – Lubawka, Polonia

Autostrada S3 din vestul Poloniei, cu o lungime totală de 480,70 km, merge în direcția sud de la portul Świnoujście până la granița dintre Polonia și Republica Cehă. PERI a oferit sprijin pentru tronsonul dintre Legnica și Lubawka. Pentru construcția celor trei structuri de pod cu două suprastructuri fiecare, o soluție PERI cuprinzătoare cu ansamblul de cofraj mobil VARIOKIT s-a dovedit a fi cheia succesului și a fost foarte apreciată datorită cantităților reduse de material și manevrării care economisesc timp.

Proiectul este unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din Europa și este de așteptat să fie finalizat la jumătatea anului 2022. Pentru construcția celor trei poduri WS 49, WS 52 și WS 54, PERI a furnizat o soluție de cofraj și schele coordonate optim, bazată pe ansablul de cofraj mobil VARIOKIT, cofrajul pentru stâlpi VARIO GT 24 și TRIO, precum și sistemul de schele PERI UP.

Betonarea celor trei poduri cu geometrii diferite

O provocare majoră în proiect a fost planificarea și implementarea diferitelor structuri și grinzi de pod cu cerințe ridicate privind calitatea suprafeței de beton. Podurile diferă prin lungimea lor între 435,00 m și 589,00 m și prin raza lor, ceea ce înseamnă că lucrările de betonare au fost efectuate în număr diferit de secțiuni de betonare cu o lungime de 25,00 m fiecare.

Mecanism de lovire pentru căpriorii VARIOKIT

PERI a furnizat soluția de cofraj VARIOKIT adecvată pentru cule, pilonii înalți ai podului, construcția ansamblului de cofraj mobil, precum și cofrajele exterioare, interioare și plăci pentru suprastructură. O caracteristică specială a unităților de cofraj VARIOKIT pentru cofrajul exterior este mecanismul de lovire. Când cofrajul mobil a fost coborât, mecanismul a împins cofrajul  spre exterior în direcție orizontală. Aceasta a asigurat distanța necesară între structura întărită și cofrajul lovit la mutarea suprastructurii, care este necesar pentru razele de pod mai înguste. Când cofrajul mobil a fost ridicat, mecanismul a tras automat cofrajul exterior înapoi în poziția de betonare. Aceasta a însemnat că nu era necesară o aliniere suplimentară a cofrajului exterior și personalul de șantier putea începe direct cu următorii pași de lucru.

În plus, pentru cofrajul plăcii din jgheab, a fost folosit suportul de perete VIL cu cap de pisare cu role pentru a implementa soluția de cofrare a plăcilor mobile cu mecanism suplimentar de lovire rapidă. Metoda de cofrare a sistemului VIL a permis deplasarea independentă a cofrajului plăcii în poziția de betonare prin tragere. Cofrajul plăcii de 25 m lungime a fost astfel tras în noul ciclu și aliniat în decurs de o jumătate de oră. Fluxul de lucru accelerat și simplificat a făcut din VIL Incremental Launching Facility o soluție profitabilă pentru atingerea unor standarde deosebit de ridicate de performanță și eficiență în construcția acestor poduri. Acest lucru a contribuit semnificativ la capacitatea echipei de a respecta programul strâns și ciclul săptămânal.

 

Siguranță ridicată datorită Kitului de schele PERI UP

În plus, pe șantier au fost folosite numeroase soluții din Kitul de schele PERI UP. Printre altele, PERI UP a asigurat un grad ridicat de siguranță în muncă ca turnuri de scări, schele de armare și platforme de lucru prin protecție perimetrală fiabilă și a oferit acces în siguranță pentru personalul de șantier. Caracteristicile inteligente integrate în sistem, cum ar fi registrele cu autoblocare și blocarea de ridicarii punților antiderapante, nu numai că au marcat puncte în ceea ce privește siguranța, ci au făcut posibilă și asamblarea schelei ușor și eficient.

Suport din partea inginerilor PERI

Pe parcursul întregului proiect, inginerii PERI au fost la fața locului ca suport pentru instruirea echipa de șantier când a fost utilizat pentru prima dată ansamblul de cofraj mobil VARIOKIT. Acest sprijin vizat de șantier a contribuit, de asemenea, în mod semnificativ la succesul proiectului.