You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

02
oct.
02
oct.

Soluții PERI personalizate pentru cerințe complexe, arhitecturale

2 oct. 2019


Documentație articol de presă

2 oct. 2019
Copenhaga, Danemarca
  • Articole de presă (ro)
  • 4.845 Caractere (exclusiv interspații)
  • 4 Imagini presă
  • 47.2 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Centrul de Cercetare și Dezvoltare Ferring Pharmaceuticals A / S, Copenhaga, Danemarca

PERI a contribuit la construcția noului centru de cercetare și dezvoltare Ferring Pharmaceuticals A / S din Copenhaga prin furnizarea de soluții individuale de cofraj și schele. Clădirea, care arată ca un triunghi atunci când este privită din aer, este ridicată într-o locație centrală chiar lângă mare, la intersecția dintre Copenhaga și Malmö. Folosirea soluțiilor de sistem VARIOKIT preasamblate și a cofrajului cu plăci SKYDECK a simplificat procedura în mod semnificativ. În același timp, sistemele PERI au folosit beton arhitectural de cea mai bună calitate.

Noul centru de cercetare și dezvoltare  Ferring Pharmaceuticals A / S este în prezent construit chiar lângă mare, la marginea Copenhagenului. Clădirea privește spre orașul suedez Malmö, unde a fost fondată Ferring. Arhitectura structurii cu opt etaje este la fel de extravagantă ca locația sa. Piesa centrală este un atrium spațios, cu vedere panoramică, care are un hol de intrare, o cafenea și o sală recreativa, precum si facilități de conferințe și spațiu pentru evenimente sociale. Baza mare de piatră oferă protecție împotriva inundațiilor. O construcție ușoară, suspendată din sticlă va fi instalată deasupra la o dată ulterioară.

Majoritatea zidurilor sunt ridicate cu beton SB 4 - beton arhitectural de cea mai bună calitate. Dimensiunile și formele plăcilor au fost specificate in detaliu și se schimbă de la un etaj la altul. Pentru fațada proiectului, un accent major a fost pus pe liniile orizontale, care sunt în concordanță cu toata structura . Inginerii PERI au dezvoltat o soluție personalizată pentru construcție constând din 2.600 m² de cofraje VARIOKIT preasamblate, 2.000 m² cofraje pentru plăci SKYDECK, 2.000 m² de popi de placă MULTIPROP și 1.200 m² de mese pentru plăci VARIODECK.

Soluții versatile pentru forme complexe
Geometria specială și amenajarea îmbinării și legăturii pentru pereții specificați în proiectare a fost provocatoare pentru cei implicați în proiect. Cu toate acestea, cofrajul cu bandă VARIO GT 24 s-a dovedit a fi soluția optimă pentru a menține volumul de muncă și timpul necesar la minimum în timpul procesului de formare și pentru a obține un nivel ridicat de calitate arhitecturală. Datorită capacității sale deosebite de a se adapta la forme complexe și a capacității sale ridicate de încărcare, utilizarea cofrajului pentru pereții înclinați a fost, de asemenea, simplă.

O soluție personalizată de cofraje și schele dintr-o singură sursă
Acoperișul atriumului iese în evidență și datorită formei sale complexe. Nucleele clădirii sunt integrate în structura înclinată a acoperișului, oferind acoperișului un profil eficient. Geometria specială a acoperișului atrium, alcătuită dintr-o grilă vitră, curbată, permite, de asemenea, utilizarea unor componente ușoare, maximizând astfel cantitatea de lumină solară care intră în spațiile interioare. Sistemul special de prelucrare SKYDECK și opțiunea de lovire timpurie pe care le oferă au însemnat, de asemenea, că timpul de cofrare ar putea fi redus semnificativ. Acest lucru, împreună cu cicluri de betonare bine gândite,inseamna ca cerințele de material la fața locului au rămas gestionabile. La formarea pardoselilor plăcilor, secvența de asamblare repetată și manevrarea ușoară, în special, proceduri de obturare și lovire simplificate. De-a lungul întregii etape de construcție, echipele de construcții au putut, de asemenea, să lucreze în siguranță pe panourile SKYDECK, au avut acces ușor la fiecare nivel de lucru și au putut produce grosimi de placă de până la 109 cm la orice înălțime dată. Indiferent dacă există zone reziduale drepte sau oblice care trebuie închise în zona plăcii sau dacă coloanele trebuiau închise - SKYDECK a oferit o soluție practică și rapidă pentru fiecare situație care necesită doar un număr scăzut de componente suplimentare ale sistemului.

Pe lângă SKYDECK, a fost utilizat și sistemul modular de schele PERI UP Flex. Acest lucru a fost posibil să se folosească într-o manieră versatilă, datorită grilei sale de sistem de 25 cm sau 50 cm și a posibilității de a o combina cu elementele de oțel SRU din kitul de inginerie VARIOKIT. În plus, schela a oferit o platformă de lucru sigură și stabilă pentru echipa de construcții și a oferit un acces optim la înălțimile de beton foarte variate în întreaga clădire.

Suport de încredere în toate etapele proiectului
Pe întreaga durată a proiectului, un manager de proiect PERI a lucrat în strânsă colaborare cu managerul santierului pentru a se asigura că proiectul a fost executat eficient. De asemenea, a oferit asistență organizațională și consultanță tehnică pe santier. Mai mult decât atât,inginerii de la PERI au instruit personalul șantierului, despre cum să gestioneze sistemele și cofrajele speciale în siguranță și corect. Cerințele de materiale la fața locului au fost reduse datorită faptului că diverse sisteme au fost preasamblate.