You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

11
feb.
11
feb.

Turn verde rezidential creste cu VARIOKIT

11 feb. 2019


Documentație articol de presă

11 feb. 2019
Elvetia
  • Articole de presă (ro)
  • 3.462 Caractere (exclusiv interspații)
  • 5 Imagini presă
  • 35.8 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Aglaya Garden Tower Block, Rotkreuz, Elvetia

Turnul Aglaya este situat în așa-numita zonă Suurstoffi din Risch Rotkreuz lângă Lacul Zug. Într-un mod unic, acesta combină dorința crescândă de a trăi într-un mediu verde cu o gestionare atentă a resurselor funciare. PERI a planificat și a livrat o soluție de schelă și cofraje pentru a face față dificultăților de cofrare dificile din acest proiect pilot pentru realizarea unui mediu de viață orientat spre viitor.
Conceptul blocului de turnuri de grădină a fost câștigătorul competiției pentru crearea unui turn verde rezidențial în cartierul Suurstoffi. Datorită designului grădinii sale verticale, înălțimea de 70 m, Aglaya se amestecă în mod natural în întregul cartier. Se construiesc 85 de condominiumuri la etajele superioare ale turnului. Spațiul de birouri și comercial este planificat în cele patru etaje de jos. Integrarea naturii într-o clădire în creștere - unică în calea spre Elveția - împreună cu utilizarea eficientă a resurselor fac din Aglaya un proiect-pilot pentru conceptele de dezvoltare a locuințelor de mâine.


Proiect provocator
Compania de construcții Zug, Landis Bau AG, a primit contractul pentru realizarea cochiliei. La sfârșitul anului 2016, Landis a decis în favoarea conceptului de cofrare de la PERI AG Elveția în colaborare cu MCE GmbH, Eschenz. Principalele dificultăți întâmpinate în acest proiect constau în găsirea unui cofraj și a unei soluții de schelă pentru consola în formă de pâlnie de la etajul 5 și balcoanele cu caneluri dispuse diferit, care au proiectat în exterior până la 4 m.
Consola a fost realizată cu elemente de beton prefabricate grele la o înălțime de cca. 18 m. Astfel, nu numai că au fost transferate încărcăturile din elemente prefabricate din beton, dar și grinzile de beton in-situ complexe geometric, precum și placa de deasupra. Turnul de turnare PERI UP a fost folosit ca suport, care a servit și ca platformă de lucru. O construcție care folosește componentele preluate din kitul de construcție VARIOKIT Engineering a fost montată pe turnurile de susținere PERI UP, care au susținut elemente prefabricate de până la 5 t și au fost asigurate împotriva alunecării datorită activării prin frecare.


Soluție tabelă pentru plăci economice
Cu ajutorul tabelelor de tip cadru specific proiectului, alcătuite din piese din setul de construcție VARIOKIT Engineering and MULTIPROP, a fost întotdeauna posibilă realizarea gamei de console de balcoane precum și a sarcinilor mari de la elementele prefabricate de parapet în același sistem. Pentru a minimiza timpul de asamblare la fața locului și pentru a menține programul de construcție strans, PERI a livrat mesele de tablă deja preasamblate pe șantier. Datorită cantității duble a structurii MULTIPROP, tabelele ar putea fi utilizate foarte eficient și, acționând ca o platformă de lucru cu perete de protecție, au oferit un nivel foarte ridicat de siguranță și atunci când lucrează la înălțimi mari.


Soluție simplă într-un loc dificil
Miezul scărilor și gama de pereți interiori au fost realizate folosind cofrajele de panouri MAXIMO. Prin dispunerea optimizată a punctului de legare și a tehnologiei de legare unilaterală, pereții ar putea fi formați extrem de eficient și rentabil. Pentru pereții care au fost ulterior betonate în subsol, contractorii au ales cofrajele ușoare DUO. Componentele greutate reduse și manevrabilitatea ușoară permit operații de formare manuală, permițând astfel o execuție simplă a pereților, în ciuda spațiului limitat disponibil.
Datorită bunei colaborări și a planificării detaliate, munca a fost finalizată până la satisfacerea totală a tuturor participanților.