You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

11
apr.
11
apr.

Un super kit de constructie folosit in inima orasului Zurich

11 apr. 2022


Documentație articol de presă

11 apr. 2022
Elvetia
  • Articole de presă (ro)
  • 5.918 Caractere (exclusiv interspații)
  • 6 Imagini presă
  • 41.0 MB
Descărcați documentația articolului de presă

Bahnhofplatz 2, Zurich, Elvetia

Firma de management al construcțiilor Wanner + Fankhauser AG a fost responsabilă pentru planificarea și supravegherea renovării generale a Bahnhofplatz 2 din Zurich. Clădirea, construită în jurul anului 1890, a fost complet deteriorata, cu excepția grinzilor de oțel, care erau încă intacte.

Încă de la începutul proiectului, planificarea digitală 3D a fost utilizată pentru a vizualiza desfășurarea schelelor necesare lucrărilor de renovare, simplificând astfel comunicarea între diferiții factori de decizie și cei implicați. Acest lucru a făcut mai ușoara decizia asupra locației scării și asupra designului platformei de oțel. „În faza de planificare, desenele 3D au fost folosite pentru a revizui în detaliu toate punctele de acces necesare și pentru a discuta interfețele cu constructorii. Procesul de asamblare a decurs fără probleme, fără abateri de la plan sau program – așa că a fost un câștig pentru toți cei implicați. Schela de fațadă PERI UP te face să te simți în siguranță!” spune managerul de șantier Yasar Bülbül.

Prin utilizarea schelei de fațadă PERI UP, lucrările de asamblare au putut fi efectuate fără cablaj, deoarece sistemul avea o balustradă integrată. Sistemul de schele oferă astfel protecție încorporată împotriva pericolelor de cădere – o soluție care devine din ce în ce mai populară în tot mai multe țări.

Lucrări de precizie în condiții stricte de timp

Procesul de asamblare a tunelului pietonal cu lățimea de 4,00 m și înălțimea cuprinsă între 3,20 și 4,20 m a fost realizat folosind schela de fațadă PERI UP, modulară, foarte adaptabilă, în combinație cu Grinzi SRU. În special în această locație foarte frecventată, grinzile SRU cu lățimea  de 4 m s-au dovedit a fi deosebit de utile, deoarece au permis pietonilor să treacă în ambele sensuri fără obstacole.

Având în vedere durata scurtă de asamblare, de la 1:00 la 4:30 a.m., accentul principal a fost pe chestiunile logistice. Aceste procese au fost planificate in detaliu cu ajutorul sistemului de planificare 3D. Aceasta a însemnat că tunelul pietonal, inclusiv structura de punte de 7,5 m, a putut fi construit în doar trei nopți.

La intersecția străzilor „Bahnhofplatz” și „Waisenhofstraße” a fost instalată de către client o platformă de construcție din oțel cu protecție împotriva reziduurilor. Având în vedere că distanța de parcurs era de 7,50 m și înălțimea maximă disponibilă de trecere a fost de doar 4,20 m, a fost necesar un design ingenios. Grinzile de cofraj sau grinzile de oțel la comandă nu au fost o opțiune din cauza înălțimii semnificative de instalare a materialului și a timpului necesar pentru tăiere și instalare. Cu setul de schele Mega format din piese standard din setul de schele PERI UP și kit-ul de construcție VARIOKIT Engineering, PERI a oferit o soluție facila, ușor de asamblat, care a redus cu greu înălțimea liberă. Acest lucru a fost realizat prin conectarea șinei de catarare RCS și a unui ax SLS la platforma de construcție din oțel cu precizie milimetrică în conformitate cu planurile 3D. Muhammed Mehmedi, manager de șantier la Meier + Ritter AG raportează: „Echipa de schele s-a familiarizat rapid cu noul nostru sistem de schele și l-a asamblat perfect pe baza desenului 3D. Acest lucru a economisit timp și a redus costurile. Datorită sistemului de planificare digitală, știam exact de ce piese avem nevoie pentru ce fază de construcție și, de asemenea, de câtă forță de muncă era necesară.”

 

Schele de fatada fara costuri suplimentare

PERI UP a fost folosit și în a doua etapă a proiectului, de data aceasta pentru schela de fatada. Volumul redus de materiale necesar pentru varianta verticală a Schelei de Fațadă PERI UP s-a dovedit a fi extrem de benefic având în vedere spațiul limitat disponibil. Acest lucru a devenit evident la transportul materialelor de la depozit la șantier și atunci când materialele au fost depozitate temporar pe șantier. Dacă s-ar fi folosit un sistem de cadru pentru procesul de schele, fațada complexă cu balcoane, nișe de ferestre și fresce proiectate la diferite înălțimi ar fi reprezentat o provocare mult mai semnificativă și ar fi necesitat lucrări ample de asamblare. Chiar și configurațiile de schele circulare au devenit o joacă de copii datorită versatilității remarcabile a kit-ului de schele PERI UP cu funcțiile sale componente suplimentare integrate, cum ar fi conexiunile cu autoblocare și – de o relevanță deosebită în acest proiect – opțiunea de utilizare a verticalei trusa.

Suporturile interioare ale consolei cu clips și consolele conectate la sistemul PERI UP au asigurat deplasarea schelelor intr-o manieră ergonomică și la distanța prevăzută de clădire. Procesul de asamblare fără cuplare, care nu necesita suport suplimentar, a economisit timp și bani.

 

Siguranță la toate nivelurile

Siguranța este o problemă importantă pentru companii nu numai din cauza cerințelor legale, ci și din cauza responsabilităților lor față de angajații lor. Cu toate acestea, companiile nu ar trebui să subestimeze beneficiile economice ale securității ocupaționale: promovarea sănătății și securității în muncă poate juca un rol important în îmbunătățirea eficienței proceselor și creșterea productivității – chiar și atunci când echipele de instalații sunt contractate pentru prima dată, așa cum a fost cazul la Bahnhofplatz. Echipa de instalații de la Meier + Ritter AG poate atesta acest lucru.

În ceea ce privește planificarea și managementul tuturor proceselor de construcție, metodologia BIM implementată de PERI – adică conectarea unei vizualizări 3D cu alți factori de planificare a proiectului – a oferit o valoare adăugată reală: chiar și modificările individuale efectuate în timpul construcției au fost imediat vizibile pentru toți cei implicati. Creșterea transparenței și îmbunătățirea similară a eficienței în timpul proiectului de renovare a condus în cele din urmă la o planificare mai mare și la o mai mare siguranță a costurilor.

Pe lângă faptul că avea echipa ideală la fața locului, PERI Elveția a avut instrumentul ideal pentru a ajuta contractorul și clientul – și anume Kit-ul de schele PERI UP. Rebecca Böll, Managing Director Meier + Ritter AG concluzionează: „Sunt mândră de tranziția sistemului nostru și aștept cu nerăbdare să văd ce ne rezervă viitorul pentru construcția de schele!”