Descărcați comunicatul de presă
Imaginile în detaliu
Pe parcursul anului trecut, o structură de beton a apărut încet intr-un mediu rezidențial mai convențional din East Sussex. Structura cu un singur etaj este primul proiect pe care proprietarul, Adrian Corrigall, la construit vreodată. În același timp, este și primul proiect de locuințe al lui PERI cu DUO în Regatul Unit.
În multe privințe, proiectul perturbă metodele tradiționale de construcție, făcându-le mai eficiente sau mai convenabile pentru muncitori. Alegerea cofrajului este una dintre metodele care provoacă norma în metodologia construirii. Întreaga structură de beton in-situ a fost formată folosind DUO, un sistem de cofrare din material plastic tehnopolimer, în locul lemnului tradițional sau a oțelului greu în întregime. În mod normal, DUO va fi folosit pentru a forma mici structuri în formă obisnuita ca o alternativă eficientă la sistemele mai grele, prin care va fi redusă nevoia de instrumente și muncitori cu înaltă calificare. Acest proiect a fost o modalitate foarte bună de a testa DUO și de a vedea dacă sistemul a fost capabil de mai mult.
Se toarna in detaliu
PERI a împins limitele a ceea ce ar putea fi obținut cu panourile standard DUO. Au fost ridicate 355 panouri pentru a construi întreaga clădire, fiecare panou oferind 30-35 reutilizări pentru o combinație de aplicații orizontale și verticale. Toți pereții au fost finalizați în 29 de etape, cu valori de turnare variind de la 2,3 m până la 3,8 m. Funcțiile ALPHA au oferit suport direct pentru plăci de beton de 345 m², care au fost betonate în cinci variante. De asemenea, clientul a folosit DUO pentru a turna trepte de 0,3 m și 1,4 m înălțime și pereți de susținere independenți de desenele tehnice, demonstrând ușurința de montaj pentru structuri simple.
DUO se dovedește a fi soluția potrivită
De la debut, ideea era de a folosi panourile DUO pentru aplicații orizontale și verticale pentru a forma plăci, coloane și pereți. Panourile ușoare, cu cea mai mare greutate de cel mult 25 kg, au fost ideale pentru proiect, datorită locației sale și a spațiului limitat al locației. Lucrătorii au reușit să ridice și să mute panourile în jurul locului cu mâna, eliminând necesitatea unei macarale pentru a ridica sistemul. Mai mult, DUO s-a aliniat cu viziunea lui Adrian de reducere a deșeurilor în timpul construcției. Toate materiile prime sunt 100% reciclabile și pot fi reutilizate în producția de panouri noi, făcându-le o alternativă durabilă la utilizarea cofrajului convențional pentru acest proiect. Sistemul a oferit, de asemenea, beneficii logistice. Datorită greutății panourilor, au fost necesare doar trei camioane pentru a livra materialul de la depozitul PERI la amplasament.
Lucrările de proiectare extind limitele
Când vizualizăm geometria unei case, forma Casei de beton nu este cea care, de obicei, îți revine în minte. Destul de literal, structura împinge limitele unui "pătrat simplu", deoarece cuprinde unghiuri neregulate în plus față de înălțimile de podea diferite. Aceasta a fost o nouă aplicație pentru DUO, deoarece sistemul este în general configurat în linii perpendiculare pentru a construi forme obișnuite. Echipa tehnică a PERI a trebuit să controleze echilibrul dintre realizarea cerințelor de proiectare ale arhitectului și asigurarea compatibilității aranjamentului obloanelor DUO cu limitările sistemului.
Soluția PERI a integrat betonul Resilia
În plus față de designul cofrajului, construcția fără sudură și o aprovizionare constantă a betonului sunt esențiale pentru realizarea unui finisaj consistent. Resilia este un amestec de beton armat cu fibre de sticlă. Datorită fluidității sale, betonul exercită o presiune mai mare decât betonul convențional. Panourile au fost limitate la o presiune maximă de 50 kN per m². Pentru a acționa în cadrul acestor limitări, betonul a trebuit să fie turnat într-o manieră controlată, mai ales că acesta era un amestec unic care nu fusese folosit niciodată cu sistemul și nu a fost folosit anterior. Consistența amestecului a permis betonului să curgă în mod natural în formele complexe de cofraje, fără a necesita vibrații. Deși betonul autocompactant are un debit mare, întârzierile în procesul de betonare pot afecta finisajul, pe măsură ce amestecul începe să se solidifice. Livrările regulate de la un loc local de producție au redus șansele ca acest lucru să se producă în cadrul proiectului. Acest lucru a fost completat de faptul că numărul de obloane DUO ridicate pe teren justifică volumul de beton livrat pentru fiecare tur. În ansamblu, amestecul de beton și cofrajul au funcționat împreună pentru a crea finisajul îndrăzneț și unic dorit.