You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Casa da Música, Portugal

Datele proiectului

Locație: Porto, Portugalia

Sală de concerte cu formă minimalistă, monolită și poligonală

Perioada de construcție : 2001-2005

Arhitecți: Rem Koolhaas și Ellen van Loon, OMA (Agenția pentru Arhitectură Metropolitană), Rotterdam

Cerințe

  • înaltă, pereți înclinați la diverse unghiuri și suprafață cu calitate de beton arhitectural
  • utilizarea betonului alb pentru toate elementele de beton
  • suprafață de beton arhitectural cu rosturi regulate și dispunerea ancorajelor după un model bine stabilit
  • presiune mare a betonului proaspăt datorită pereților de mari dimensiuni

Client

Somague/Mesquita/Casa da Música A.C.E.

Avantaje client

Standarde înalte de calitate și termene de execuție reduse

Matus Fernandes, Site Manager, Casa da Música
Matus Fernandes
Șef de șantier

Soluția tehnică de la PERI a fost ușor de realizat și s-a implementat în deplină siguranță. Acest lucru ne-a permis să îndeplinim standardele înalte de calitate impuse și să ne încadrăm în graficul de execuție fără nicio problemă.

Soluția PERI

  • elemente de cofraj VARIO GT 24, adaptate la formele geometrice speciale
  • schelă cățărătoare ancorată în poziții pre-definite
  • transferul presiunii betonului prin sistemul de suport realizat cu MULTIPROP