You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Lucrări de reabilitare pentru poduri, podeţe şi tuneluri de cale ferată - Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara

Datele proiectului

Contact: Dobra, jud. Hunedoara, România

Obiectivul investiţiei demarate de către CNCFR SA constă în reabilitarea a 7 obiective feroviare - 2 tuneluri, 4 poduri şi 1 podeţ – aflate pe liniile Orşova – Timişoara Nord, Simeria – Livezeni şi Ilia – Lugoj.

Reabilitarea celor 7 structuri de cale ferată, are ca scop creşterea gradului de siguranţă a traficului feroviar de mărfuri şi pasageri pe liniile CF 100, 116 şi 216, respectiv îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului pe calea ferată, prin creşterea vitezei de circulaţie şi prin ridicarea restricţiilor de tonaj/gabarit.

 

Cerințe

- schelă de lucru pentru realizarea operațiunilor de curățare, grunduire și vopsire a structurii metalice a podului, atât pe suprastructură cât și la intradosul tablierului metalic,
- respectarea principiului „acţiunii preventive şi compensării influenţei nefavorabile asupra mediului” prin includerea cerințelor din legislația de mediu în conceptul de proiectare, atât pentru perioada de execuţie, cât şi în perioada de exploatare.

Client

SC MIDAN SISTEME IN CONSTRUCȚII SRL

Avantaje client

- Rapiditate la montaj,
- Platforme de lucru sigure fără impact asupra mediului,
- Podine de lucru pe toată suprafața de desfășurare a operațiunilor de lucru – posibilitate de depozitare a materialelor,
- Siguranță și protecție în muncă prin posibilitatea de a monta schela cu mână curentă în avans.

Soluția PERI

Pentru asigurarea accesului materialelor, echipamentelor și personalului responsabil cu operațiunile de vopsire a structurii metalice a podului CF, s-a proiectat o construcție din schelă modulară PERI UP ROSETT.
Pentru operațiunile de lucru desfășurate pe partea de suprastructură, pentru a se putea accesa partea exterioară a podului, s-a creat un suport din grinzi de cofraj GT24 rezemate pe tablierul metalic al podului și poziționate în consolă cu rol de suport pentru picoarele de schelă.
În vederea executării unei platforme de lucru la intradosul tablierului metalic al podului, pentru vopsirea acestuia, soluția a constat în suspendarea schelei prin fixarea montanților schelei de grinzile GT24 montate în consolă. 

Sisteme PERI în uz