You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Uzina de apă Sandelermöns

Datele proiectului

Contact: Sandelermöns, Germania

  • Uzină de apă cu bazine circulare pentru 20.000 m³ de apă

Cerințe

  • Cofrarea rezervoarelor circulare, pereți și stâlpi cu cantități mici de materiale și în timp scurt

Client

Contractor: Ludwig Freytag GmbH & Co. KG, Biroul Wilhelmshaven
Furnizori: PERI Oldenburg și PERI GmbH, Germania

Avantaje client

  • Cofrare rapidă și cu acuratețe a bazinelor circulare cu RUNDFLEX Plus
Ewald Jelten, Șef de Echipă, Wasserwerk Sandelermöns
Ewald Jelten
Șef de echipă

Cu RUNDFLEX Plus, am avut nevoie doar de jumătate din timpul necesar cofrării cu cofraje convenționale. Acest sistem încercat-și-testat include toate accesoriile necesare și reduce necesarul de materiale și manopera. Echipamentul de siguranță reprezintă un avantaj extraordinar și este ușor de asamblat. Echipa mea nu a avut absolut nicio problemă în utilizarea cofrajului RUNDFLEX Plus - este întradevăr foarte bun.

Soluția PERI

Cofrajul circular PERI RUNDFLEX Plus, în cobinație cu cofrajul pentru pereți TRIO și unități de schelă pentru fierari PERI UP, au oferit cea mai rentabilă soluție pentru echipa executantă. A permis cofrarea pereților exteriori, armarea și betonarea în 4 etape de 25 m lungime fiecare. Ajustarea elementelor de cofraj circular s-a realizat pe șantier. Acest lucru a dus la reducerea costurilor de transport și a permis cofrarea pereților interiori cu același cofraj.

Datorită riglelor metalice rigide, nu este necesară suplimentarea ecliselor de distribuție la RUNDFLEX Plus. Acest lucru simplifică manevrarea cofrajului și duce la reducerea timpilor de lucru. Cleștele cu aliniere BFD din gama de produse TRIO garantează îmbinarea rapidă și etanșă a elementelor, în acelașă timp permite dispunerea unor compensări din lemn de până la 10 cm.

Pentru pereții de rezistență intermediari, elementele TRIO 330 au fost utilizate orizontal. Cu panourile TRIO pentru stâlpi, cei doisprezece stâlpi de beton au fost cofrați rapid și betonați. În toate operațiunile de lucru, unitățile de schelă de lucru pentru fierari PERI UP au garantat condiții sigure de lucru atât în timpul manevrării panourilor de cofraj, cât și în timpul operațiunilor de armare și betonare. Acestea au putut fi mutate pe roți, precum și ca unități complete cu macaraua.